GLAD I ŽEĐ ZA ZA MORALNOM SATISFAKCIJOM! Polančec najavio hoće li tužiti državu: ‘Slijepa pravda i nije prava pravda’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši potpredsjednik  Vlade Damir Polančec kreće u novu bitku – tužit će državu. Posljednjih 12  godina bilo  mu je izninmo teško živjeti ali tražit će moralnu satisfakciju nakon svega. Vrhovni sud ga je oslobodio njega i sve ostale u toj aferi krajem prošle godine.

Prisjetimo se o čemu je zapravo riječ. 2009. afera Space bila je  najveća korupcijska afera.

Odvjetništvo je teretilo tadašnjeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i Upravu Podravke da su novcem Podravke željeli kupiti dionice i postati većinski vlasnici.

‘Slijepa pravda i nije prava pravda”, prokomentirao je tako cijelu situaciju Polančec i rekao da nisu dogovorili još tužbu.

”Nisam se još bavio takvom tematikom”, dodao je Polančec gostujući u Dnevniku Nove TV.



Kazao je da nije bio nimalo  iznenađen. ”Mnoga uhićenja su bila prigodničarska. Jedan profesionalni tužitelj ne bi smio podignuti optužnicu protiv mene”, istaknuo je. Dao je primjer. ”Sjetit ćete se da sam bio u pritvoru zbog Podravke, a tužiteljica mi je rekla da imam pravo na naknadu. 170 kuna je bilo za svaki dan u zatvoru”, podsjetio je Polančec.

Napomenuo je da nije bilo kontakta. ”Nisam ih nazivao, nit sam htio dovesti ljude u moju situaciju jer nije bilo lijepo biti u mojem društvu”, priznaje. ”Svaku situaciju treba riješiti hladne glave”, smatra Polančec te dodao da je suđenje trajalo gotovo šest godina. ”Pokrenuo sam firmu, u početku sam vrlo teško tražio klijente, ali srećom – preživio sam”, ističe Polančec.

‘Jadranka Kosor i ja smo razgovarali o Ini, da budemo jedno prema drugom nježni”, prisjeća se Polančec i dodaje da se nema želje vratiti u politiku.

Kazao je da ima potrebu imati moralnu satisfakciju nakon cijele situacije. ”Nisam tu da dajem savjete, znao sam da kada sam optužen – što jesam i što nisam činio, da sam čist i da to nije točno. Nisam činio ništa nemoralno. Ne samo u ovom predmetu, već u 11 postupaka mi se nije stavljalo na teret sebi priskrbiti nešto sebi, osim u Podravki. Tamo sam dokazao da nisam bio na čelu kriminalne skupine”, napominje.

Kroz cijeli niz godina, ističe, proživio je katarze. ”Nekad sam mislio da neću izdržati. Osjećam s jedne strane moralnu obvezu zahvaliti Šestaku. Puno puta kada bih potonuo bi me poticao na borbu i isticao da nismo kriminalci”, zaključio je bivši potpredsjednik Vlade i ministar  gospodarstva.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI