Glas: Plenkovićeva Vlada mora odgovarati za ugrožavanje zdravlja

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Veliki porast novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji komentirali su i iz GLAS-a, navodeći da su Vlada i Stožer “ugrozili zdravlje i živote građana”.

“Nakon što su Vlada i Stožer dozvolili okupljanje nekoliko tisuća ljudi u Vukovaru, stožer Vukovarsko-srijemske županije javlja o ogromnom porastu pozitivnih na koronavirus u toj županiji, a zaražena su i četiri policajca koji su osiguravali Kolonu sjećanja. Vladu smo danima prije održavanja Kolone sjećanja upozoravali da je ta iznimka opasna i apelirali da to ne čine. Posebno oštro je Vladu upozoravala, podsjećamo, Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

Međutim, kao i uvijek, sitni HDZ-ovi interesi i dodvoravanje skupinama koje im tradicionalno nose glasove, bilo je važnije od svega, u ovom slučaju čak i od života građana. U tome su sudjelovali i stručnjaci iz Stožera, pa je i dr. Markotić tih dana javnosti objašnjavala da se Kolona sjećanja treba održati.

Vlada i Stožer svjesno su ugrozili zdravlje i živote građana i mnogi će se zbog njihove oportunističke odluke ozbiljno razboljeti, a neki i umrijeti. Plenković i njegova Vlada za to moraju odgovarati. Dosta je bilo bahatosti, bezobrazluka i prebacivanja odgovornosti na “neodgovorne građane”, kojima se uskoro uvode i kazne za nepoštivanje mjera, kako Vlada i Stožer najavljuju, od 100 do 200 eura. Ono što građani sljedeće žele saznati je kolika je kazna za Vladu koja, po cijenu njihovog zdravlja i egzistencije, brine isključivo o interesima HDZ-a i HDZ-ovaca”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI