Glavašević poslao poruku uhićenima za zločine na Ovčari: ‘Zlotvore bih volio pogledati u oči prije nego što odu na robiju’

Damir Spehar/PIXSELL

Danas se očekuju privođenja na sud osoba osumnjičenih za ratni zločin počinjen nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine.

Policija ih je jučer uhitila u Negoslavcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a uglavnom je riječ o osobama koje su u ratno vrijeme bile zaposlenici Vupika i koje su već nekoliko puta bile na ispitivanju u policiji.

Bojan Glavašević, čiji je otac Siniša Glavašević ubijen na Ovčari, komentirao je uhićenja na svome Facebooku.

“Pravda je spora ali dostižna, barem ponekad. Ovu dvojicu zlotvora bih volio pogledati u oči prije nego što odu na robiju. Smrt u zatvoru je sudbina milosrdnija od one koju su zaslužili, i od one koju su namijenili mom ocu, Branku Polovini, ostalim svojim nedužnim žrtvama i svima nama kojima su oduzeli djetinjstvo i sretne trenutke s njima”, napisao je Glavašević.

Podsjetimo, u noći s 20. na 21. studenoga 1991. na farmi Ovčara dogodio se stravičan zločin. Najmlađoj ubijenoj osobi bilo je 16 godina, a najstarijoj 76. Nakon likvidacije, buldožeri su masovnu grobnicu prekrili zemljom. Ubijeno je preko 260 osoba, a dosad je ekshumirano njih 200-tinjak. Među ubijenima su bili i ranjenici iz vukovarske bolnice.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI