Glavni ravnatelj policije: U aferi Janaf nije se radilo o klasičnom pucanju mjera

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, rekao je na konferenciji za medije da je 2020. po svemu bila različita u odnosu na prethodne i u punini pokazala otpornost sustava civilne zaštite, “pri čemu su vatrogasci jedna od najvećih i najagilnijih snaga toga sustava”.

“Kad smo mislili da ćemo se baviti samo ljetnim požarima, uslijedile su dvije velike krize, od kojih epidemija još uvijek traje”, kazao je ministar dodavši kako se nada da je ovo godina koja se neće ponoviti, ali i da je u sustav potrebno ulagati.

“Nekih 34 milijuna eura smo povukli iz fondova uglavnom za potreba vatrogasne zajednice – to je ulaganje u sigurnost RH.”

U petak su otvorili razgovore s dionicima djelatnosti koje su najviše pogođene epidemijom, istaknuo je ministar Davor Božinović, a na pitanje hoće li uvesti kazne za nenošenje maski, odgovorio je:

“Od danas počinjemo neku vrstu bilateralnih razgovora za pojedine segmente u turizmu i ugostiteljstvu. Ne bih ništa najavljivao u ovom trenutku… Naš dijalog bit će kontinuiran. Ako će situacija zahtijevati, uvodit će se neke mjere.”



Poručio je kako rade odgovoran posao u borbi protiv korone.

Curenje informacija

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina prokomentirao je curenje informacija iz velikih slučajeva, poput najnovijeg iz afere Janaf-Petek.

“U aferi Janaf posebne dokazne radnje provedene su do kraja. Nije se radilo o klasičnom pucanju mjera. Radnje su provedene do zadnjeg dana.

Radi se o tome da je netko nekome rekao informacije koje ta osoba nije mogla znati… Mi provjeravamo, radimo izvide, ne mogu reći od koga je informacija došla”, rekao je Milina, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI