GRBIN: ’Možda je vrijeme da se Plenković i Vlada probude iz preuranjenog zimskog sna’, ’Zdravstvo je pred slomom’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Uvedene su nove mjere koje će smanjiti broj novozaraženih, no čini se kako oporbi to nije dovoljno. Naime, predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, u pitanje je doveo i broj zaraženih, strategije stožera te u konačnici rad Vlade.

“Hrvatsko zdravstvo je pred slomom! Brojke zaraženih rastu iz dana u dan. Sustav testiranja i praćenja kontakata se raspao i više niti ne znamo koliki je stvarni broj zaraženih. Umjesto jasne strategije i operativnog plana kojim bi se građane na vrijeme upoznalo što ih očekuje ako broj oboljelih i hospitaliziranih poraste, Stožer nas drži u neizvjesnosti, dajući nam tek preporuke svakog vikenda. Možda je vrijeme da se Plenković i Vlada probude iz preuranjenog zimskog sna i počnu upravljati ovom krizom!”, napisao je na svom Facebook profilu.

“Potrebno je hitno uvesti protuepidemijske mjere koje bi smanjile broj novozaraženih. Ne može se sve ‘svaliti’ na leđa građana: dio građana se odgovorno ponaša, a dio ne. Kada vidimo da je previše neodgovornog ponašanja, država tu mora reagirati”, dodali su pak na Twitter profilu stranke.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI