Grbin poželio Možemovcima sreću na lokalnim izborima pa poručio: Mi nastavljamo s onima koji nam žele pomoći osloboditi Zagreb od okova korupcije

Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak kako je odluka da na izbore ne idu u velikoj oporbenoj koaliciji koja uključuje SDP racionalna, te je to najbolji način da se Milana Bandića makne s vlasti.

“Naša odluka da na izbore ne idemo u velikoj koaliciji nego u više blokova prije svega je racionalna, jer se pokazalo da je to najbolji način da se Bandića makne s vlasti”, ustvrdio je saborski zastupnik Tomašević na konferenciji za novinare u ime platformi Zagreb je NAŠ! i Možemo!.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin preko društvenih mreža potvrdio kako su razgovori s Možemo su završeni.

“Na žalost, kolegice i kolege su umjesto zajedničkog nastupa zagrebačke oporbe odabrali samostalan nastup na izborima i mi im u tome želimo sreću i uspjeh!”, napisao je Grbin.

Grbin je dodao je kako je za SDP-u cilj ostao isti.



“Na ovim izborima moramo osloboditi Zagreb od okova korupcije, omogućiti mu da prodiše punim plućima i ostvari svoj puni potencijal. Na tom putu nastavljamo sa svim onima koji nam u tome žele pomoći!”, napisao je Grbin na Facebooku.

Sinergijskog učinka zajedničke liste nema 

Podsjetimo Tomislav Tomašević istaknuo je kako je posljednjih dana SDP javno komunicirao da bi oni i ostale oporbene stranke podržali njega (Tomaševića) za gradonačelničku kandidaturu ako pristane na predizbornu koaliciju tj. na zajedničku listu za Skupštinu i vijeća gradskih četvrti. No kako je zajednička anketa pokazala je, kaže, da nikakvog sinergijskog učinka zajedničke liste nema.

“Dapače, pokazala je gubitak. U konzultaciji s članovima i partnerskim strankama zaključili smo da je za kampanju uklanjanja Bandića s vlasti i formiranje većine u Gradskoj skupštini najbolje da ne idemo u veliku predizbornu oporbenu koaliciju koja uključuje SDP”, objasnio je Tomašević razlog zbog kojeg ne idu zajedno na izbore.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI