GRIJEH IZ PROŠLOSTI! Plenković zbog ovog prezire Milanovića: Nikad mu to nije zaboravio

Gostujući u emisiji Otvoreno javne televizije ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uz ostalo je prokomentirala konflkte između premijera Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića pa je tako objasnila zašto je premijer ljut na predsjednika države.

Sporan je naime sastanak nekadašnjeg premijera Milanovića sa skupinom branitelja, tadašnji premijer Milanović na tom je sastanku Plenkovićevu majku nazvao lekarkom. Podsjetimo radi se o jednosatnoj snimci razgovora između tadašneg šefa SDP-a Milanovića i predstavnika hrvatskih braniteljskih udruga, u toj snimci Milanović Bosnu i Hercegovinu naziva big shitom dok je Srbiju nazvao šakom jada, a u javnostie pak najviše odjeknula rečenica: “Moja stara nije bila vojni lekar kao Plenkovićeva”.

Ta izjava i kod brojnih pristaša i zagovornika SDP-a izazvala je zgražanje, a na nju je uz ostalo reagirao i doktor Ivo Vučković pukovnik JNA i brigadir HV-a primarijus urolog koji je u KB Dubrava dočekao mirovinu te bio kolega Vjekoslave Raos Plenković, majke aktualnog premijera.

“Taj izraz je pejorativni, tako se ne govori ljudima koji su radili u bolnicama ili nekim drugim institucijama, kao Brodarski institut, gdje su radili vrhunski školovani ljudi. Gospođa Raos je bila i još je vrsni kardiolog”, kazao je Vučković za tportal u to doba te pojasnio da više od 90 posto osolja u Vojnoj bolnici nisu bila vojna, već građanska lica.

”Ona je bila građansko lice na službi u vojnoj bolnici i vrstan kardiolog jer vojska nije primala bilo koga. Kada je trebalo postaviti šefa, onda se tražila i izvrsnost među građanskim kadrom. Milanovuću jako zamjeram što je to rekao”, istaknuo je Vučković pa objasnio da je Raos sudjelovala u čuvanju bolnice. Iako mu je majka Vjekoslava bila vojna liječnica, a otac dr. Mario Plenković sveučilišni profesor, utemeljitelj studija novinarstva na FPZ-u u Zagrebu, Andrej Plenković kršten je kao beba, kao što je uobičajeno u katoličkim obiteljima u Hrvatskoj. Otuda i njegova izjava “kao kršćanim opraštam Milanoviću spominjanje moje majke, ali mu neću zaboraviti”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI