HASANBEGOVIĆ OŠTRO O PREMIJERU: ‘Plenković je počinio kazneno djelo!’ odvjetnik Hodak se ne slaže s tom izjavom

Screenshot

O tome tko je kriv za radikalizaciju Hrvatske, koplja su lomili Nina Obuljen Koržinek i Zlatko Hasanbegović.

Zlatko Hasanbegović ustrajan je u stavu da je u ovom slučaju došlo do “zamjene teze”:

“Zamijenjena je teza”

“Ovdje je, nasreću, ostalo sve u pokušaju. Sve ostalo je špekuliranje i zamjena teza. Imamo prvorazredni škandal da je predsjednik Vlade svoje političke neistomišljenike, zakonite predstavnike hrvatskoga političkog života optužio kao inspiratore i poticatelje navedenog kaznenog djela, a to je samo po sebi kazneno djelo”, izjavio je za N1.

Hasanbegović još više zamjera potez potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda koji je najavio istragu saborskih zastupnika. Također je dodao kako u Hrvatskoj nema nikakve radikalizacije:



“Plenković konstruira paniku”

“Svjedoci smo da se mjesecima pojedinačni ekscesi koje u Hrvatskoj ima značajno manje nego drugdje pokušavaju iskoristiti za stvaranje moralne panike. Pokušava se konstruirati izvanredno stanje, konstruira ga Plenković kako bi raspravu skrenuo s ključne teme, a to je suština njegove politike”, kazao je.

Obuljen zamolila Hasanbegovića da prestane sa govorom mržnje

Nina obuljen izjavila je kako joj je teško pratiti “tijek Hasanbegovićevih misli” te ga zamolila da zajedno sa svojim istomišljenicima prekine sa govorom mržnje. Ministrica kulture i medija istaknula je da je važno da se mlade ljude uči kritičkom mišljenju te da ne vjeruju svemu što vide na društvenim mrežama i kazala da je legitimno propitivati koaliciju HDZ-a i SDSS-a.

“Tome služi javni prostor, mediji, saborska govornica. To je sama srž demokracije. Ono što nije legitimno, jest širiti mržnju i netoleranciju prema manjinskim zajednicama u cjelini”, rekla je Obuljen Koržinek za N1.

Odvjetnik Zvonimir Hodak ne slaže se s izjavom Zlatka Hasanbegovića koji navodi da je premijer Andrej Plenković počinio kazneno djelo jer je neke političare optužio da su inspirirali i poticali napad na Markovu trgu, istaknuvši kako je to preusko shvaćeno.

“Svatko ima pravo da kaže što misli, to je sloboda govora. Ne može se odmah od nečeg činiti kazneno djelo. To je njegovo pravo da kao predsjednik Vlade i hrvatski građanin iznese svoje mišljenje i stavove”, objasnio je za Dnevno.hr i dodao da ako se to brani onda smo odavno ušli u zonu sumraka, to onda više nije demokracija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI