HDZ OD SUTRA VIŠE NEĆE BITI ISTI: Ovaj dečko uvodi veliku transformaciju

U HDZ-u je održan prvi krug unutarstranačkih izbora, no za najvažniji ogranak, onaj zagrebački većih iznenađenja nema. Pobjednik je odlučen samim time što je bio jedini kandidat za ovu funkciju u jednoj od najvažnijih stranačkih organizacija. Riječ je o mladom ginekologu Mislavu Hermanu, koji će kormilo zagrebačkog HDZ-a preuzeti od dugogodišnjeg šefa te organizacije Andrije Mikulića koji će se u potpunosti posvetiti poslu u Državnom inspektoratu.

Ovim činom Plenković je nastavio čistku u svojoj stranci, dovodeći na čelo najvažnije organizacije svojega kandidata, da je tome tako HDZ-ovci priznaju i po kuloarima te tvrde da je sve one koji su se i željeli kandidirati glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić pozivao na razgovore sugerirajući im da se povuku. Sami Herman otvorio je i mogućnost kandidature za zagrebačkog gradonačelnika, no HDZ-ovci ističu kako o tome još nisu razgovarali te da njegova kandidatura za sada nije dogovorena, a ako i bude kandidat time bi HDZ mogao napraviti uslugu aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću jer Herman prema tvrdnjama njegovih kolega teško da može ugroziti dugogodišnjeg gradonačelnika metropole.

Premda Bandića teško može ugroziti, Herman je definitivno čovjek od Plenkovićeva povjerenja, a od njegova preuzimanja zagrebačkog ogranka očekuje se se da osvježi i organizira stranku. Hermana kolege opisuju kao dobrog dečka i izvanrednog doktora kojemu manjka političke karizme i energije.  Na svom je poslu prilično cijenjen i priznat, a ovaj specijalist ginekologije i opstetricije u Petrovoj uz to što je omiljen među svojim pacijentima, u Skupštini među političkim kolegama skuplja samo pozitivne ocijene. Kažu da se radi o tipu političara koji svojim nastupima podsjeća na doktora Prgometa, odmjeren je, jednostavan i iznimno susretljiv te otvoren za komunikaciju o raznim temama, a prilično mu je naklonjen i premijer Plenković.

Herman je inače sin poznatog ginekologa Radoslava i nekadašnjeg ravnatelja Vinogradske bolnice, dok je njegova majka Vinka Luetić-Herman također liječnica, ali i nekadašnja revizorica za mirovine u HZMO-u koja je doduše prije par godina nepravomoćno osuđena u čuvenoj aferi Rubala zbog sređivanja lažnih invalidskih mirovina.

Druga supruga njegova oca Mirna Šitum, nekadašnja je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo i voditeljica Klinike za kožne i spolne bolesti također u Vinogradskoj. I Hermanova supruga također je u medicinskim vodama, dok je njegov punac jedan od najbogatijih ljudi na Pagu, a ujedno je i ugledni zubar. U HDZ-u je od studentskih dana, bio je član mladeži stranke, predsjednik područnog ogranka Gornji grad-Medveščak, ali i član predsjedništva zagrebačke Akademske zajednice HDZ-a, u Skupštinu kao zastupnik ulazi u lipnju 2017. godine i od tada njegova karijera u politici nezaustavljivo raste.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI