HDZ OPTUŽIO MEDIJE I OPORBU: Premijer i još nekoliko visoko rangiranih članova tvrde da mediji i oporba udruženo rade na štetu HDZ-a!

Foto: Pixsell

Održana je virtualna sjednici Predsjedništva HDZ-a na kojoj se, kako neslužbeno doznaje N1, jako puno pričalo o radu medija, odnosno o teoriji predsjednika stranke, Andreja Plenkovića koji tvrdi kako su se neki mediji, nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji udružili s oporbom.

Kritizira se naime, kako je mnogi nazivaju, spora reakcije države na samu katastrofu, ali činjenica da nakon Domovinskog rata, kada je opet na vlasti bio HDZ, kuće nisu obnavljane po pravilima struke, odnosno da se zabušavalo. Po tom pitanju, premijer je navodno istaknuo kako su objekte tada nerijetko obnavljali sami građani, a ne u njihovo ime država. Po samom pitanju odgovornosti, rekao je kako je vjerojatno nastupila zastara.

Vladimir Šeks otišao je korak više pa istaknuo kako mediji udruženi s ljevicom pokušavaju promijeniti ishod rezultata parlamentarnih izbora. A po pitanju poslijeratne obnove, govori, pokušava se kriminalizirati i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, hrvatsku državnost i HDZ kao stranku koja je u političkom smislu imala vodeću ulogu u stvaranju hrvatske neovisnosti.

Dubravka Šuica premijerovu tvrdnju o “družbi medija i oporbe” potkrijepila je činjenicom da se u medijima Banovina naziva Banijom. Iz toga je evidentno, rekla je navodno, da mediji pokušavaju srušiti HDZ.

Naposljetku, premijerovu ideju da mediji i oporba pokušavaju umanjiti ulogu Vlade u pomoći Banovini, podržao je i predsjednik Sabora, Gordan Jandroković.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI