HDZ PREDSTAVIO KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA: Jedan je od najglasnijih kritičara aktualnog gradonačelnika i adut vladajućih za metropolu

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon današnje sjednice, ali i mnogobrojnih propalih pregovora i odustajanja u posljednji tren, HDZ je konačno službeno predstavio svog kandidata za prestižnu titulu gradonačelnika Zagreba. Dileme su konačno rješene i valdajuća stranka izabrala je tko će u borbu za svrgavanje Milana Bandića s vlasti u glavnom hrvatskom gradu.

Odluka je donesena na sjednici Gradskog odbora HDZ-a Zagreb. Njihov adut je Davor Filipović, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu, zastupnik u Gradskoj skupštini, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma te tajnik zagrebačkog HDZ-a.

“Da nije bilo HDZ-a u Zagrebu, u protekle četiri godine naši sugrađani u Brezovici bi imali kompostanu, u Podsusedu reciklažno dvorište i GUP koji ne odgovara razvojnim potrebama grada”, rekao je Filipović pa nadodao da nas je pogodio razoran potres zbog kojeg nas čeka 10 godina obnove”.

Filipović je i istaknuo da Zagreb ima milijardu i 300 milijuna kuna manjka zbog lošeg upravljanja gradom.

“Pozivam sugrađane da nam daju potporu i da zajedno kreiramo grad na ponos svih”, kazao je na kraju.



Premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo izborom kandidata, kazavši da je Filipović izuzetno ambiciozan, da ima energiju i znanje da vodi grad.

“Upoznat će ga, vidjet ćete ga već večeras u debati na javnoj televiziji”, odgovorio je Plenković na konstataciju da Zagrepčani baš i ne poznaju previše Filipovića.

Plenović je rekao da je HDZ s Filipovićem na tragu svjetonazora desnog centra, što je jako dobro i za Zagrepčane, ali i za HDZ.

Filipović je poznat je kao jedan od rijetkih HDZ-ovih kritičara aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. Lani je aktualnog gradonačelnika prozivao da Zagreb vodi u bankrot, podsjeća N1.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI