HDZ SE OBRUŠIO NA SISAČKU GRADONAČELNICU: ‘Umjesto da surađuje, Ikić Baniček vrijeđa i nastoji skupiti jeftine poene za lokalne izbore!’

“Umjesto da surađuje, Ikić Baniček vrijeđa & nastoji skupiti jeftine poene za lokalne izbore! Slijedom niza neistina koje SDP-ova gradonačelnica Siska Ikić Baniček iznosi u javnosti, podsjećamo da zakonski prijedlog Vlade RH kaže da će županija s 20% sufinancirati obnovu, ali da će država financirati i taj dio ako županija ne bude imala sredstava.

Isto tako, ni umirovljenici ni nezaposleni ni ostali socijalno ugroženi građani ne moraju se bojati da će morati snositi 20% troškova: i njihov dio pokrit će država jer je u zakon ugrađen i dohodovni i socijalni cenzus. Usto, Grad Sisak nema potrebu niti će morati ijednu kunu platiti u obnovi”, objavljeno je u nedjelju na službenim stranicama HDZ-a na Facebooku.

“Gospođa Ikić Baniček proteklih dana napada i vrijeđa Vladu i institucije, a „zaboravlja“ da je njezin SDP donio zakonski prijedlog koji je za obnovu potresom stradalih područja – gori!

SDP-ov prijedlog, naime, također predviđa da država 100% sufinancira obnovu za socijalno ugrožene građane, no njihov jednako tretira Zagreb, Sisak i primjerice Strašnik. Za razliku od njihovog, Vladin prijedlog podrazumijeva da država snosi 100% troška obnove i za sva potpomognuta područja na kojima je je proglašena katastrofa, što je znatno bolje za građane na potresom pogođenom području!

Jasno je stoga da su svi navodi gđe Ikić Baniček jeftino politikantstvo u svrhu pripreme za lokalne izbore!Sigurni smo da SDP-ovoj gradonačelnici neće uspjeti ono što joj je radi osobnih ambicija od prvog dana cilj – posvađati Sisak s Hrvatskom i Zagrebom”, navodi se u objavi HDZ-a.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI