HDZ-u PRIJETI POTPUNI DEBAKL! Nema šanse da uđe u drugi krug: Kandidat koji je uznemirio vrh stranke

FOTO: Pixsell

Borba za čelnu poziciju u Splitu s pojavom sve većeg broja kandidata postaje sve zanimljivija, ali i sve neizvjesnija.

Bitka je to u koju HDZ mimo volje premijera Plenkovića šalje svojeg šefa gradske organizacije Vicu Mihanovića koji je nedavno na stranačkim izborima kao jedini kandidat za predsjednika splitskog HDZ-a na tu poziciju izraban sa svega 1366 glasova, od ukupno 5500 članova splitskog ogranka stranke. Malo je članova splitskog HDZ-a koji vjeruju u to da Mihanović može postati gradonačelnik, a nešto više onih koji vjeruju u to da će stranka u gradu pod Marjanom doživjeti jedan od svojih najbolnijih poraza, pošto konkurencija nikada nije bila jača, a kandidat kojega vladajući šalju u utrku nikada nije bio neprepoznatljiviji.

Na prošlim izborima Andro Krstulović Opara jedva je postao gradonačelnik u srazu sa Željkom Kerumom koji i sada ide u utrku za gradonačelnika, prema tvrdnjama upućenih snage će u drugom krugu ovih izbora odmjeravati Kerum i Mamić Tommy, a tu za Mihanovića teško da će biti mjesta.

Mihanović inače slovi za kadar Ante Sanadera, fotelju je u splitskoj organizaciji preuzeo od neodlučnog Petra Škorića, koji je od svoje kandidature na stranačkim izborima odustao. No, i prije nego što je Škorić odustao po kuloarima splitskog HDZ-a govorilo se da će Mihanović preuzeti vodstvo stranke pa mnogi drže kako je njegovo odustajanje bilo pravodobna i validna politička procjena pošto on pored Sanaderova kandidata za predsjednika organizacije nije imao što tražiti.  Od borbe za novi mandat po nekima je radi toga odustao i Opara, a Mihanović je i prije službenog djela kandidature počeo s kampanjom. Splićanima je obećao da će od njihova grada napraviti metropolu predstavljajući se kao ozbiljan kandida.

Inače, Mihanović je četiri godine bio predsjednik kotara Mejaši na istočnom dijelu grada. Tamo je prepoznatljiv kao borac za riješavanja sitnih komunalnih pitanja, a moguće je kako će svoje znanje i iskustvo sada nastojati prenijeti na gradsku razinu. Usput rečeno, Mihanović je zaposlenik Lučke uprave Split, a obitelj mu posjeduje tvrtku Cvjetko u kojoj je zaposleno 25 ljudi, tvrtka je prošle godine uprihodila 12 miljuna kuna, a bave se cvjećarstvom. Mihanovićev otac Tomislav splitskoj je javnosti poznat kao dugogodišnji predsjednik ondašnje komunalne tvrtke Parkovi i nasadi, a njihov obiteljski obrt Cvjetko prije Mihanovićeva angažmana u politici imao je svega ćetiri zaposlenika i skromne prihode od dva milijuna kuna. Obrt je ugašen 2016. godine, a Mihanovići na noge podižu tvrtku istog naziva. Upravljanje firmom preneseno je na Ivonu Maračić, a tvrtka je uz ostalo uređivala splitsku te dubrovačku zračnu luku.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI