HDZ-u PRIJETI VELIKI SLOM! Plenković ovo ne smije izgubiti: Svjesni smo što nas očekuje

Foto: Pixsell

Afera za aferom niže se u HDZ-u, a premijer Andrej Plenković gotovo na dnevnoj bazi mora skakati u obranu nestašnih kolega s čijim propustima objektivno nema pretjeranog doticaja.

Plenkoviću prema tvrdnjama njegovih suradnika uistinu jest u cilju očistiti HDZ-ove lokalne ogranke od skandala, no i u samoj stranci priznaju kako je to dugotrajan i iscrpan proces kojega će premijer sam teško moći provesti.

Šefa Vlade navodno su posebno pogodili napisi o aferama sisačkog župana Ive Žinića koji su uslijedili nakon potresa koji su pogodili tu županiju.

”Plenković je svjestan da će mu obnova potresom pogođenog područja obilježiti mandat, to je tema koja će se sasvim sigurno vrlo snažno potencirati i u kampanji za lokalne izbore, obnova se i planira početi u tom razdobolju zato mu i je teško palo provlačenje Žinića kroz medije, i zato i jesu ovako hitro reagirali s njegovim odlaskom”, kaže naš sugovornik blizak premijeru te napominje kako će se na svim nadolazečim izborima potezati pitanje obnove, a sada na svibanjskim izborima borba za obnovu biti će ujedno i borba za vlast u kompletnoj županiji.

Kao što je poznato Siskom upravlja SDP-ovka Kristina Ikić Baniček, Petrinjom Darinko Dumbović iz Reformista, a Glinom Stjepan Kostanjević iz HDZ-a. ”Mi moramo zavladati tom cijelom županijom i pokazati kako nam je i tim činom stalo do obnove, to Plenković vrlo dobro razumije, ali znamo da je pred nama po tom pitanju teška borba, moguće je da na koncu izgubimo i Glinu, vidite kako je u javnom prostoru prihvaćena dogradonačelnica Branka Bakšić Mitić, ona i naš gradonačelnik doslovno ne razgovaraju. Kakav god da on bio njegov poraz za HDZ bi u ovom času bio veliki slom”, navodi naš sugovornik te naglašava kako se za sisačku županiju ozbiljno zainteresirao i SDP.



”Mi ovdje očekujemo jednu od najžeščih kampanja u državi, i na to moramo biti spremni”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI