HGSS evakuira tri zametene osobe u Gorskom kotaru. Mećava i led okovali gorje

Zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Istri te obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema) uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica te državne ceste DC1 kroz Liku i DC3 kroz Gorski kotar.

Snijeg ili susnježica mjestimice pada u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.Poslao je imao i delnički HGSS

“Evakuira se tri osobe koje su ostale zametene na području Matić poljane, nekoliko kilometara od Mrkoplja prema Samarskim stijenama”, tvitnuli su iz HGSS-a.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI