Hoće li novo vodstvo HNS-a otvoriti mogućnost ujedinjenja sa srodnim HSLS-om i Reformistima? Evo što o tome kažu Čačić, Hrebak i Batinić

Unutarstranački izbori u HNS-u održavaju se u prosincu, a trenutni predsjednik stranke Predrag Štromar najavio je kako odlazi s te pozicije te da se neće kandidirati na izborima. 

Štromar je, podsjetimo, izabran za predsjednika u svibnju nakon što se povukao Ivan Vrdoljak. Bivši predsjednik kluba zastupnika Milorad Batinić rekao nam je kako ne može demantirati ni opovrgnuti svoju kandidaturu za predsjednika te je dodao kako trenutno razgovaraju unutar stranke.

O informaciji o spajanju sa strankama Reformisti i HSLS ističe kako o tome odlučuje središnje tijelo stranke. “Niti se raspravljalo niti je tema na stolu. Postoji ideja o suradnji liberalnih platformi, ali to sada nije na stolu. Izbori su primarni”.

Čelnik stranke HSLS Dario Hrebak naglasio je kako nije bilo pregovora niti će biti spajanja. “HSLS je samostalna stranka zadnjih 30 godina i takva će i ostati”.

Vezano za spajanje i pomirenje HNS-a i Reformista pitali smo i Radimira Čačića koji je u intervju za portal eVaraždin.hr, na koji nas je uputio, rekao da je moguća komunikacije ako na čelo HNS-a dođe čovjek koji nema negativne konotacije ili repova afera.



“Bio sam vrlo precizan kada sam rekao da su to ljudi, kao i veliki dio članova HNS-a, iz istog političkog prostora. U tom smislu nemamo nikakvih prepreka za suradnju sutra ako se ljudi koji nose negativnu etiketu prodaje tuđih glasova za vlastite interese – zamijene ljudima koji takve etikete ne nose”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI