Hoće li rastavljeni roditelji moći provesti dio blagdana sa svojom djecom? Ako pitate Truta, odgovor je – ne

Sasvim mi je jasno da je Stožer političko tijelo. Jasno mi je i da se ne snalaze i da ima puno potkapacitiranih koji donose odluke.

Jedan od njih je i gospodin Trut koji ima problema sa sklapanjem rečenica, a kamoli voditi Stožer civilne zaštite. Ali mi nije jasno kako mogu biti toliko bezosjećajni?

Podsjetimo, Damir Trut je na pitanje novinara mogu li roditelji koji su ostavili djecu kod baka i djedova otići trebati propusnicu kako bi otišli po njih, odnosno hoće li rastavljeni roditelji moći otići vidjeti svoju djecu za blagdane rekao kako ‘to nije opravdanje i neće dobiti propusnicu.’

Već devet mjeseci postavljaju se nad sve građane kao polubogovi, mistična bića koja imaju pravo (potvrdio naš veleumni Ustavni sud) donositi odluke o našim životima, mikro-životima i situacijama, nastanjujući se svakodnevno u našim domovima poput gljivica i parazita na vlažnim dijelovima zidova.

Za suzu pustiti

Nije dovoljno što su mnogima oduzeli egzistenciju jer se sami među sobom nisu mogli dogovoriti o mjerama. I još su ih i sami svjesno kršili (npr. Beroševa ljetna odiseja s estradnim damama). Gospođa Alemka Markotić danas nas je počastila osobnim priznanjem kako svake nedjelje ide na misu i kako je izuzeće za Crkvu na Badnjak i Božić stvar “duhovnog mira” vjernika. Za suzu pustiti.



Gospodin Trut nas je pak počastio “kršćanskom dobrotom i solidarnošću” izrekavši kako roditelji neće moći otići po svoju djecu koju su prethodno odveli bakama i djedama. Jer to nije dovoljno dobar razlog. Barem ne dovoljno dobar kako bi se izdala propusnica. Jer djeca i roditelji ne zaslužuju svoj duhovni mir.

Imam konkretno pitanje za cijenjene članove Stožera: može li roditelj otići po svoju djecu u drugu županiju kako bi jedan dio blagdana proveli s njime, kao svake godine? U Hrvatskoj ima veliki broj rastavljenih roditelja čija djeca polovicu blagdana provode s drugim roditeljem. Je li to dovoljno dobar razlog (ponajviše pitanje za g. Truta) da se izda propusnica kako bi roditelj otišao po svoje dijete? I hoće li se takve propusnice izdavati? (Postavio sam pitanje na mail koji je pompozno najavljen kao pomoć građanima, odgovora nema, telefonska linija s besplatnim brojem ne funkcionira.)

Ja znam kamo ću otići

Ja ove godine neću otići na misu, pridržavajući se krilatice “ostanimo odgovorni”. Ne želim se dovoditi u opasnost, ne želim dovoditi u opasnost druge. Ove godine Isus će posebno ući u naša srca, bez obzira na izostanak mise. Ali znam kamo ću otići.

Otići ću po svoje dijete bez obzira na propusnicu. I volio bih vidjeti kako će me to gospodin Trut zaustaviti. Valjda i moje dijete i ja imamo pravo na svoj duhovni mir. Koji je puno više od prijetvornog, lažnog i ispod svake razine “duhovnog mira” kojeg nam nudi Stožer. Nadam se da će svaki roditelj u mojoj situaciji postupiti isto.

Sve drukčije od toga bilo bi pristajanje na kapitulaciju zdrave pameti pred mediokritetima koji s postulatima vjere jednostavno nemaju nikakve veze. Ali imaju s politikantstvom i enormnom količinom stupidnosti.

Apeliram na sve saborske zastupnike oporbe (od vladajućih ne očekujem puno) i na medije da se zauzmu za građane RH i da stanu na kraj nekonzistentnosti i oduzimanju osobnih sloboda. Barem podignimo glas, znat ćemo da smo pružili otpor.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI