Hoće li zbog Kovačevića “pasti” Milanović i Jakov Kitarović? Afera Janaf je sve ozbiljnija

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Drugi krak afere Janaf – bivši šef Janafa Dragan Kovačević je navodno priznao krivnjuu. Prema tvrdnjama Nacionala, Kovačević se nalazi u teškom psihičkom stanju.

”Ako dođe trenutak i budem primoran govoriti, kraci tog skandala sežu do samog vrha Vlade, a onda će pasti svi”, navodno je prema pisanju ovog medija Kovačević ispričao nedugo nakon prvog izlaska iz pritvora

No Kovačević može umjesto optuženog postati svjedok pokajnik, a time bi u probleme mogao gurnuti sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića i bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Aktualni je predsjednik svoju kampanju navodno počeo upravo u Kovačevićevom klubu smještenom u zagrebačkoj Slovenskoj ulici, a afera Janaf spominjala se i u kontekstu Jakova Kitarovića, supruga bivše predsjednice. Upravo se donedavni prvi gospodin spominjao u javnom prostoru kao jedan od najzanimljivijih aktera afere Janaf, budući da je upravo on nazočio događaju na kojem je uhićeni šef Janafa primio navodni mito od 1,9 milijuna kuna od poduzetnika Kreše Peteka kojemu je namjestio postao s ovom javnom tvrtkom.

Sam Kitarović je priznao kako je nemilom događaju i nazočio, ali nije imao pojma o čemu se radi.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI