HOLY O KANDIDATIMA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA Evo tko joj se najviše sviđa, a koga ne može vidjeti ni nacrtanog

facebook

Lista mogućih kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu lagano se popunjava, pa su se tu do sada našli Davor Filipović (HDZ), Joško Klisović (SDP), Milan Bandić (365), Tomislav Tomašević (Možemo!), Davor Nađi (Fokus), Zvonimir Troskot (Most), Vesna Škare Ožbolt (nezavisna), Marina Pavković (Obnovimo Zagreb) i Renato Petek (nezavisni).

Kakve je dojmove stekla o dosad predloženim kandidatima, pitali smo Mirelu Holy, koja govori kako s nekima od potencijalniih kandidata uopće nije upoznata.

‘Nemam pojma tko je on’

“Nemam pojma tko je on”, govori nam o HDZ-ovom kandidatu Davoru Filipoviću koji je, prema još uvijek neslužbenim, ali prilično pouzdanim informacijama, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. Premijer Andrej Plenković najavio je na konferenciji za novinare prije nekoliko dana kako HDZ, nakon definitivnog ispadanja Damira Vanđelića iz igre, u bitku za Zagreb ide s kandidatom koji je od Vanđelića puno bolji izbor jer je motiviran i ima ozbiljan apetit kad je pobjeda na predstojećim lokalnim izborima u pitanju.

Iako je sasvim jasno kako od njegove kandidature neće biti ništa, upitali smo je što misli o Vanđeliću, koji je trenutno zadužen za obnovu glavnog grada nakon razornog potresa u ožujku 2020. godine.

“Milsim da je smiješno da čovjek koji je preuzeo takav zadatak, a govorimo o obnovi Zagreba, koketira s idejom gradonačelničkog mandata”, govori Holy kojoj je pomisao na takvu kombinaciju van svake pameti.



Klisović super kandidat, Tomašević ‘new kid on the block’

S druge strane, kandidat kojeg iznimno cijeni je Joško Klisović, pa ovog SDP-ovca opisuje kao “super kandidata”. O Tomislavu Tomaševiću također ima dobro mišljenje, no o njegovoj kandidaturi nije govorila s prevelikim uzbuđenjem, već nam je u par riječi potvrdila kako je “new kid on the block”, kako se sam Tomašević iz Možemo! opisuje, u redu.

“Znam Tomaševića, imali smo prilike surađivati na nekim stvarima, on je korektan, imam dobro mišljenje o njemu”, kratko je rekla Holy.

Iako sam sebi ne daje epitete poput Tomaševića, “novi klinac u kvartu” svakako je Davor Nađi iz Fokusa, donedavno zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, te novopečeni stanovnik Zagreba, o čemu je javnost obavijestio u rujnu prošle godine.

“Dragi sugrađani, prijatelji i poznanici, želim vas obavijestiti kako od danas više nisam zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje. Razlog je promjena moga mjesta prebivališta, što je prema zakonu nespojivo s obavljanjem ove dužnosti”, napisao je Nađi 17. rujna 2020. godine na svom službenom Facebook profilu.

O Troskotu ništa dobro

“Fenomenalni su mi ti manevri”, govori naša sugovornica na sam spomen ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika te zaključuje kako to puno govori o osobi s takvim ambicijama.

Što misli o Most-ovcu Zvonimiru Troskotu, koji je svojedobno u svojoj političkoj karijeri surađivao i s Željkom Markić, Holy odrješito odgovara: “Ništa dobro!”, no takvo mišljenje nema o nezavisnom Renatu Peteku o kojem ima dobro mišljenje, naročito jer je imala prilike s njim surađivati, a dodaje i kako je bio dosta aktivan zastupnik. “Sve pet”, kaže Holy o Peteku kratko i jasno.

O ženama u utrci

Utrci za Zagreb mogle bi se priključiti i dvije žene, a radi se o nezavisnoj Vesni Škare Ožbolt i Marini Pavković iz Obnovimo Zagreb. O ovim potencijalnim kandidatkinjama Holy nema puno za reći, osim da joj je drago da se u bitku za Zagreb priključuju i žene. No, sve je to još u povojima, ističe naša sugovornica.

“To je sve još wannabe, vidjet ćemo tko će od njih na kraju uopće i biti kandidat”, rekla je. Svi oni trebaju skupiti potpise, pa će se tu vidjeti tko će krenuti u pravu utrku, a čija će kandidatura za šefa metropole ostati samo na pustoj najavi.

Ako se Mirelu Holy pita, “sljedeći gradonačelnik Zagreba bi trebao biti Joško Klisović zbog toga što je pristojan čovjek, odgovoran, ima upravljačkog iskustva, no hoće li građani to podržati, to ćemo vidjeti. U svakom slučaju, od svih ponuđenih, Klisović je najbolji kandidat”, zaključila je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI