HOLY PORUČILA HEJTERIMA: ‘Odakle pravo ljudima da iz drugih gradova Hrvatske dotepu u Zagreb i cijepe se preko reda? Mislim na Linića’

screenshot

Nakon što je njezina Twitter objava o cijepljenju u Zagrebu i ‘dotepencima’ koji su se cijepili preko reda izazvala salvu reakcija i negativnih komentara, među kojima su joj kritike uputili i saborski zastupnik Bojan Glavašević te Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvornimir Troskot, o svemu se oglasila i glavna akterica Mirela Holy.

Kako je pojasnila bivša ministrica okoliša u SDP-ovoj Vladi, pratitelji su pogrešno shvatili kontekst ‘dotepenca’.

“Ako postoje pravila tko ima prioritet za cijepljenje, onda doista ne razumijem odakle pravo ljudima da iz drugih gradova Hrvatske ‘dotepu’ u Zagreb i cijepe se preko reda. Konkretno mislim na Slavka Linića. Uz ljude koji imaju ozbiljno ugroženu kliničku sliku zar je moralno nazvati prijatelja Šostara i sebe namiriti prije onih čije je zdravlje doista ugroženo”, rekla je Holy.

Poruku je poslala i donedavnom stranačkom kolegi Bojanu Glavaševiću koji joj je u odgovorima na tvit napisao da mu je ‘smiješna ta malograđanska perverzija lokalpatriotizma’. Kako kaže Holy za portal Zagrebinfo, u svome istupu toga ne vidi.

“Ja sam Zagrepčanka i volim svoj grad. Ne razumijem zašto se za njega onda ni bih borila. Ako ljudi koji žive u metropoli pristaju na to da budu građani drugog reda i time izražavaju kozmopolitizam, onda je to njihov problem. Zagreb bi trebao dobiti isti tretman kao i ostatak Hrvatske. Prozivati me za lokalpatriotizam dok samo tražim ista pravila igre za sve je apsurd. Ovo sve je stvarno postao jedan veliki nonsens”, zaključuje Holy.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI