HRGI STIGAO ŽESTOKI ODGOVOR BIVŠEG KOLEGE: Napao Mirjanu zbog stava o migrantima pa ga napali na društvenim mrežama

Foto: PIXSELL, Kolaž: Dnevno

Nakon višednevne javne polemike o nasilju hrvatskih policajaca nad migrantima nad državnim granicama koja je ponukala bivšu voditeljicu i nekadašnju savjetnicu Kolinde Grabar-Kitarović Mirjanu Hrgu da se oglasi na ovu iznimno zanimljivu temu. Ona je izjavila kako ne želi da ilegalno ulaze u njezinu zemlju, na što je preko Facebooka reagirao Denis Latin, HTV-ov dugogodišnji voditelj, pitajući se zna li Hrga da su i Hrvati bili izbjeglice, piše Dnevno.hr.

“Zna li Mirjana Hrga da su i Hrvati bili izbjeglice?”, napisao je Latin.

U moru komentara koji su uslijedili ispod objave, istaknuli su se oni koji se ne slažu s tendencioznim pitanjem koje je voditelj postavio na društvenoj mreži.

“Izbjeglice ? Postoji dva načina prelaska državne granice. Pojaviti se fizički na njoj. Ponijeti sa sobom nekakve osobne dokumente i zatražiti određena prava ,koja trenutno ne možeš ostvariti. Osobe koje prelaze granice kroz šumu, zasigurno nemaju čistu savjest. Ili su pripadnici krim miljea ili članovi neke terorističke ćelije. A kad si vojno sposoban i bježiš iz vlastite zemlje onda si dezerter”, komentirao je jedan.

“Denise, brkaš babe i žabe. Bili su izbjeglice koje su išle legalnim putem gdje god da su krenuli. Ovim ljudima u ilegalnim prelascima hrvatska policija nađe i po par tisuća eura, najnovije mobitele a gle čuda, dokumenata nema. Zaboravljaš da su ove sadašnje izbjeglice prošle kroz bar 10 država do Hrvatske u kojima je mir a da u niti jednoj nisu zatražili azil. Granica je svetinja, jer da nije, na svijetu ih ne bi ni postojalo”, napisao je drugi komentator.



“Jesmo Denise, no nismo ilegalno prelazili granice. Vodili smo svoju djecu sa sobom, jer su nam djeca važnija od nas. Znate dobro da je ovo politika i neko drugi vuče konce”, stoji u jednom od komentara.

Bilo je i nekih koji se s Denisom Latinom slažu, pa jedan od komentara glasi:

“Ja ne razumijem. Ko je doticna da je vazno sta ona misli?? Nebitna osoba!”

Podsjetimo, Mirjana Hrga je u svojoj reakciji na snimku maskiranih policajaca koji tjeraju migrante natrag u Bosnu preko granice rekla:

“Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu RH od ilegalnih ulazaka predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranata”, sugerira Hrga uz poruku da ona ne želi da ilegalno ulaze u njenu zemlju te da njome lutaju bez ikakva smisla skićući ulicama naših gradova jer na način na koju su to zamislili niti u jednu drugu zemlju neće ući”

Inače su trojica od četvorice policajaca sa sporne snimke suspendirana, a radi se o pripadnicima interventne policije PU Istarske na ispomoći PU Karlovačkoj u nazodru granice. Potvrdio je to glavni ravnatelj policije Nikola Milina govoreći o onome što je ustanovio posebno oformljen tim koji mora istražiti okolnosti snimke na kojima je vidljivo kako osobe u odorama tuku migrante.

Policija u suradnji s tužiteljstvom nastavlja istraživanje, a Milina je naglasio da ti policajci do sada nisu bili evidentirani zbog disciplinskih prekršaja te da su to radili u redovnom radnom vremenu i na svoju ruku nanoseći štetu ugledu policije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović također je potvrdio kako je istragom utvrđeno da se radi o policijskim službenicima te da bi istraga mogla biti brzo okončana.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI