HRT odgovorio na prozivke Domovinskog pokreta: U Vukovaru osim vatrometa nije bilo programa

hrt.hr

Hrvatska radiotelevizija u subotu je odlučno odbacila prozivke političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića zbog “neprenošenja” otvorenja vukovarskog Vodotornja.

HRT je obnovi Vodotornja u Vukovaru dao iznimnu važnost, a događaj se intenzivno najavljivao nekoliko dana kroz program HRT-a, istaknuli su u priopćenju.

Naglasili su također da je jučer, na sam dan otvorenja vodotornja, HRT posebnu minutažu u svom programu posvetio tom događaju, a poglavito u središnjoj Informativnoj emisiji Dnevniku HTV-a – s velikom reportažom o Vodotornju, simbolu otpora Vukovara nad velikosrpskom agresijom – te javljanjem uživo u središnji Dnevnik s mjesta događaja.

“Što se pak tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos ‘zbog epidemiološke situacije’ – kao i pristup ‘mjestu događaja’ našem reporteru u vrijeme otvorenja u 17,30 sati, te je bio upućen da s parkirališta gleda vatromet”, stoji u priopćenju.

“Naime, zbog istinitog informiranja javnosti važno je naglasiti da u navedeno vrijeme tamo nije bilo nikakvog programa ni događanja – osim vatrometa – a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije”, priopćili su s HRT-a.



Radić prozvao HRT zbog izostanka prijenosa iz Vukovara: Prisavlje se crveni od stida i sramote

Podsjetimo, politički tajnik Domovinskog pokreta i sin Vukovarca nestalog na Veleprometu Mario Radić prozvao je u subotu Hrvatsku radioteleviziju zbog sramotnih poruka koje ova javna TV kuća šalje hrvatskoj javnosti. Povod su izostanak prijenosa uživo sa sinoćnjeg otvorenja vukovarskog Vodotornja i prikazivanje karte na kojoj Kosovo nije neovisno.

“Da je HRT ovako radio 1991., možemo biti sigurni da bismo izgubili medijski rat. Danas gledamo sramotnu sezonu Slikom na sliku 2020.

Stoga, budete li ovih dana prolazili kraj Prisavlja i primijetite li da je zgrada Hrvatske radiotelevizije nešto crvenija nego inače, znajte da nije niti oličena u crveno niti zahrđala. Crveni se od stida i sramote”, navodi u priopćenju Mario Radić, politički tajnik Domovinskog pokreta”, rekao je Radić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI