I GRLIĆ RADMAN IMA NEŠTO REĆI O MILANOVIĆU: ‘On je zločinitelj jer svaki njegov potez šteti RH’

foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman za HRT je komentirao situaciju u BiH.

Nakon najave o mogućoj promjeni izbornog zakona uslijedile su žestoke reakcije, ministar smatra da je to nepotrebno i da to samo govori o tome koliko je BiH složena i politički lideri trebaju pokazati razboritost i zrelost.

“Trebaju shvatiti da BiH nije vlasništvo jednog naroda. Ovdje govorimo o međunarodnom pravu”, rekao je.

Grlić Radman je naglasio da BiH jedino može biti stabilna i institucionalno funkcionalna ako se osigura jednakopravnost i konstitutivnost sva tri konstitutivna naroda i ostalih građana bez obzira na njihovu brojnost.

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas se osvrnuo na posjet premijera Andreja Plenkovića BiH i rekao da taj posjet ne znači ništa. Ministar Grlić Radman postavlja pitanje “kada ste čuli nešto dobro od predsjednika države?”.



“Predsjednik države čini veliku štetu RH, njenoj vanjskoj politici i reputaciji Hrvatske u svijetu. On teško vrijeđa i Visokog predstavnika i sve napore koje čini hrvatska vlada. Upravo je on zločinitelj jer svaki njegov potez šteti RH. Ono što on ruši, mi ponovo gradimo. Želi nas posvađati sa svim saveznicima, partnerima”, rekao je.

Dodao je kako se Milanović nije sastao s nikim, nije zvao niti jednog predsjednika, tu se trebala vidjeti njegova uloga.

“Poručio bi Hrvatima u BiH da on šteti svojom politikom Hrvatima u BiH, a šteti i svim naporima koje hrvatska Vlada ulaže na raznim formatima i međunarodnom konferencijama”, dodao je.

Vlada je namijenila izdašna sredstva za BiH, radi se i HNK u Mostaru, Grlić Radman ističe da su to javno-strateški projekti.

“Tri su strateška projekta, to su HNK – to je pitanje kulture i identiteta, Sveučilišna bolnica – to je zdravlje i ulaganje u mostarsko sveučilište – to je budućnost da bi u BiH ostali Hrvati, ali i svi ostali građani”, naglasio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI