IDE MU OD RUKE: Ante Sanader je potpuni vladar dalmatinskih ogranaka!

Foto: Cropix

Umjesto Petra Škorića, na čelo splitskog ogranka HDZ-a dolazi Vice Mihanović, koji je ujedno bio i jedini kandidat za tu funkciju. Da Škorić diže ruke od stranačke politike potvrdio je napuštajući i splitsko gradsko vijeće. Dio HDZ-ovaca njegovu odluku smatra razumljivom. Ttvrde da Škorić s Plenkovićem nikada nije pronašao zajednički jezik budući da je on jedan pripadnik takozvanog desnog krila stranke.

Za razliku od njega Mihanović je ravnatelj splitske Lučke uprave, a po svemu sudeći i kandidat za gradonačelnika Splita. Kandidati za zamjenike i dio Mihanovićevog tima su Plenkovićev kadar Domagoj Maroević, direktor Županijske lučke uprave te Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, ali i Ivica Kusić, pročelnik Porezne uprave u Splitu.

Inače, Mihanović je kadar HDZ-ova političkog tajnika Ante Sanadera, a kao što je poznato Sanader je godinama ‘alfa i omega’ dalmatinskog ogranka vladajuće stranke, koji ujedno slovi i kao jedna od najsnažniji stranačkih organizacija. Time što je Mihanović preuzeo splitsku organizaciju Sanader je zapravo u cijelosti ovladao dalmatinskim ograncima.

”Mihanović je definitivno kadar Ante Sanadera, on je osoba od njegova velikog povjerenja i vrlo je vjerojatno da će baš on biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita na lokalnim izborima u svibnju naredne godine. Nema šanse da se ovoj ekipi netko suprostavi, Sanaderu u splitskom HDZ-u nitko ne može konkurirati. Radi toga je od kandidature pravododno odustao Petar Škorić koji ionako nema potporu vrha stranke. Plenković mu je zamjerio protivljenje Istanbulskoj konkurenciji, ali i potporu koju je na unutarstranačkim izborima davao Miri Kovaču. Istina, Škorić se kasnije preobratio, no unatoč tome Plenković ga smatra Stierovim kadrom i takve nastoji držati podalje od vrha stranke”, tvrdili su prije nekoliko dana izvori iz splitskog HDZ-a u razgovoru za naš portal.

“Mihanović je utjecajan u istočnim gradskim četvrtima, a svoj utjecaj može zahvaliti Anti Sanaderu koji zadnjih desetak godina drma splitsko-dalmatinskom županijskom organizacijom, što nije beznačajno. HDZ tu vlada zadnjih tridesetak godina, Sanader kontrolira većinu gradskih organizacija, ima ogroman utjecaj na terenu, iza njega stoji dalmatinski lobi”, kažu splitski HDZ-ovci.



Tvrde i da politički tajnik njihove stranke ima potporu Branka Bačića, ali i Nediljka Duića pa čak i Božidara Kalmete.

”Nitko se u ovom dijelu HDZ-a ne usudi suprostaviti Sanaderu, niti on ikoga pušta ispred sebe. Njegov je kadar i župan Blaženko Boban, koji bi opet trebao biti HDZ-ov kandidat na skorašnjim lokalnim izborima. Sanader je odmjeren i lukav, miljenik je svih dosadašnjih stranačkih šefova, i to je tajna njegova opstanka i političke dugovječnosti”, zaključili su.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI