IMA JEDNA TAJNA VEZA Što veže Vili Beroša, Andreja Plenkovića i novog ravnatelja KB Dubrava

Ogromna bolnica s kraja grada oduvijek je bila poprište političkih ratova. Miljenici ministara i političke vrhuške često su bili imenovani za ravnetelje KB Dubrava bez obzira na to imaju li uopće sposobnosti upravljati tako velikim zdravstvenim kompleksima.

Sve ono loše koje se godinama trpalo pod tepih na naplatu je došlo kada je ova bolnica postala alfa i omega za oboljele od Covida. U ožujku je u njoj formiran Respiracijski centar za koronapacijente, na čije čelo dolazi dr. Ivica Lukšić. Nedavno je postavljen i za v.d. ravnatelja bolnice.

Izgleda kako je i ovom izboru politika je i u ovom slučaju imala svoje prste. Naime dr. Lukšić član je HDZ-a.

Lukšić je bio predstojnik Klinike za kirurgiju lica, čeljusti i usta u Dubravi, a usko je specijaliziran za kirurgiju tumora glave i vrata. Uz to je izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pročelnik Katedre za maksilofacijalnu kirurgiju sa stomatologijom, a komentari njegovih pacijenata su izvrsni.

Lukšić je otkrio Tportalu da je član HDZ-a od 2016.



‘Običan sam član i nisam obnašao nikakvu stranačku dužnost, osim što sam povremeno sudjelovao u radu Odbora za zdravstvo’, rekao je.

U rodbinskim odnosima s Plenkovićem

Nakon Lukšićeva imenovanja počelo se spekulirati o rodbinskoj vezi predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Ivice Lukšića te su neki mediji tvrdili i da je on prijatelj premijerove majke, do umirovljenja zaposlene u KB-u Dubrava.

Iz Vlade su za 24 sata pojasnili vezu između Lukšića i Plenkovića. ‘Pokojna supruga Plenkovićeva strica i Lukšićeva majka su s Brača i one su rođakinje. Plenkovićev stric i njegova pokojna supruga, koja je bila u srodstvu s Lukšićevom majkom, imaju dvoje djece i oni su prvi premijerovi rođaci. Pojednostavljeno, prvim rođacima premijera Lukšić je drugi rođak po lozi njihove pokojne majke. Lukšić i Plenković susreli su se dosad nekoliko puta’, kazali su iz Vlade. Dodali su da je odnos Lukšića i premijerove majke, koja je devet godina u mirovini, strogo profesionalan.

Supruga, Ivana Lukšić također je liječnica, a radi kao voditeljica Odjela za infekcije dišnog sustava i infekcije kože i mekog tkiva Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Član Rotary kluba 

Lukšić je inače istaknuti rotarijanac, član Rotary kluba Zagreb Centar. O njegovom angažmanu u Rotary klubu može se pronaći dosta informacija na internetu. Međutim, zanimljivo je da je i njegov šef ministar zdravstva postao član Rotary klub barem prije desetak godina. Riječ je Rotary klubu s Hvara koji je u svom biltenu iz 2009. godine naveo da je Vili Beroš član kluba. Vili Beroš nije do sada govorio o članstvu u ovom ekskluzivnom klubu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI