Ima li Plenković strpljenja za svog ministra zdravstva? Premijer vidno gubi strpljenje

Tomislav Kristo/Cropix

Kako se moglo vidjeti po izjavi koju je premijer države dao novinarima, vidno gubi strpljenje s ministrom Berošem jer gotovo svakodnevno izlaze na vidjelo problemi u zdravstvu.

Proces cijepljenje se u početku dosta odvijao sporo jer proces dostave cjepiva nije dobro krenuo, a sada i platforma preko koje se mogu građani registrirati je isto u problemima te ne funkcionira najbolje.

“Mislim da je to sada stvar dobre organizacije posla i tehnologije, a na Berošu, HZJZ-u i nadležnim tijelima je da to tehnički provedu. Ako je mogu popraviti neka je poprave, ako ne neka naruče drugu. Penale će platiti oni koji nisu ispunili obvezu”, rekao je Plenković.


Kako je istaknuo politički analitičar Anđelko Milardović smatra da su dani Vilija Beroša u zdravstvu kao ministra odbrojani

“Trebali bi biti u etičkom smislu, s obzirom na poražavajuće stanje, broj umrlih i platformu Cijepise koja usporava cijepljenje. Jedan dio ljudi umire, jedni se razbolijeva. Odgovornost imaju i Plenković i Beroš i trebali bi nešto napraviti jer će kad-tad netko morati odgovarati”, ističe Milardović.Facebook Comments

Loading...
DIJELI