‘IMA SE MOŽE SE’: U dva dana potrošio više od 10 tisuća kuna na restorane. Ovo je načelnik koji vlada od 90-tih!

Sada je prošlo već 28 godina godina otkad je uspostavljena općina Seget i na njenom čelu se nalazi HDZ-ovac Vinko Zulim. Široj javnost poznat je i po činjenici da je bio zastupnik u Hrvatskom saboru.

Osim toga, zna se kako Zulim voli potrošiti pa je tako zajedno sa suradnicima u godinu dana potrošio 300 tisuća kuna na jelo i piće po restoranima.

Mediji su svojedobno pisali kako je u jednom danu u dva dana potrošio 6952 kune, a par dana kasnije ‘samo’ 5309 kuna.

U središtu pažnje našao se i nakon što je SDP-ov gradski vijećnik pozvao policiju tvrdeći kako ga je načelnik prije izbacivanja iz ureda odgurnuo. No, ni on sam nije uvijek vladao spokojno pa medijski arhivi pamte napise o bombi koja je u sitnim noćnim satima bačena u njegovo dvorište pri čemu je oštećen i službeni općinski Mercedes.

Potresen od tog nemilog događaja Zulim je ušao u okršaj s fotoreporterom, koji je stigao na mjesto događaja kako bi isti popratio. Tom prigodom stradao je njegov fotoaparat kojega je načelnik naprosto razbio, dok je paralelno s time sipao salve uvreda na račun policije.



U aferi se našao i kad je bivši komunalni redar u Općini ispričao Uskoku da uopće nije radio na svom radnom mjestu, već kao vozač za Zulimovog sina koji je tada trenirao u Hajduku. Rekao je da je deset godina, “po naredbi šefa svako jutro, od ponedjeljka do petka, vozio ‘maloga’ u Hajduka”.

A jedan od skandala u kojem se našao dogodio se 10. travnja 2015. godine. Naime, radi se o datumu proglašenja NDH i baš je na taj dan općina imala skraćeno radno vrijeme. Bio je petak pa se radilo od 7 do 11, a neki su to shvatili i kao da se slavilo…

Zulim, osebujnog izričaja, sve je optužbe nazvao neutemeljenima. Inače, što vrijeme odmiče čini se da mu je vlast sve stabilnija tako da je posljednje lokalne izbore održane 2017. godine dobio s čak 73,17 posto glasova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI