Imaju li pokojni Bandić i Tomašević poveznice? Neke stvari su jako zanimljive

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Tomislav Tomašević dobar dio svoje političke karijere izgradio je na kritiziranju načina kako Milan Bandić upravlja gradom, ali se teško može oteti dojmu da imaju i dodirnih točki.

Poput Bandića, Tomašević je sklon druženju s građanima, vožnji tramvajom te ne mari pretjerano za luksuzne stvari.

Milan Bandić tokom svog života se mogao vidjeti kako u jutarnjim satima prije posla ide na trčanje, a Tomašević ima način da vozi bicikl.

Zanimljivo je kako supruge Milana Bandića i Tomislava Tomaševića se nisu previše eksponirali u medije. Osim toga, Bandić je znao sve o gradskoj politici.

U politiku je Bandić uveo estradnjake, uključio u zagrebačku političku arenu ekipu iz kvartova te politiku odmakao od političara, a isto sa Uršom Raukar, Sandrom Benčić i nizom drugih zvučnih aktivističkih imena čini Tomašević, koji se također poput pokojnog gradonačelnika u političkim kuloarima spominje i kao potencijalni premijer dok je pokojni gradonačelnik otvoreno tvrdio kako mu je ambicija jednoga dana postati ‘gradonačelnik cijele države’.



Dodirna je točka ovog nespojivog dvojca i to što oba korijene vuku iz susjedne BiH, dok je Bandić u Zagreb doselio iz okolice Gruda kao skroman student, Tomaševićeva obitelj porijeklom je iz Bosanske Posavine. Poznato je da je njegov otac konzervativac koji je i na ovim lokalnim izborima podržavao kandidate Domovinskog pokreta Miroslava Škore. Na svoje je biračko mjesto Tomašević stigao u društvu psa Buhe dok je Bandiću društvo nerijetko radio njegov pas Rudi za kojega je bio silno vezan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI