IMAO ODGOVORE NA MILANOVIĆEVE PROVOKACIJE: On je osoba koja uživa veliko povjerenje Andreja Plenkovića

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković aktivniji je na društvenim mrežama posljednje vrijeme pa je tako i na jedan netipičan način odgovorio na prozivke Zorana Milanovića te je na određeni način iznenadio svoje kolege unutar stranke.

To samo pokazuje kako se profilirao u jednog od najutjecajnijih političara iz redova HDZ-a uz premijera Hrvatske Andreja Plenkovića. Poznato je kako Plenković vjeruje Jandroković te je ustvari jedan od rijetkih koji uživa povjerenje predsjednika HDZ-a.

Godinama je Jandroković bio jedan od važnijih ljudi unutar HDZ-a. Još od vremena Sanadera kada je bio na poziciji ministra vanjskih poslova pa kasnije i potpredsjednik Vlade, gradio je postepeno svoju karijeru koja je rezultirala i današnjom pozicijom u vidu predsjednik Hrvatskog sabora.

Nakon odlaska Milijana Brkića, bio je sve više u uskim krugovima Andreja Plenkovića te jedan od onih na koje se može osloniti. Poznato je kako nije nametljivac ili prevrtljivac nego je riječ o čovjeku koji je vjeran stranci.

Svoj imidž nije gradio preko noći nego je sve to bilo detaljno i postepeno obavljeno. Prvi čovjek Vlade na dnevnoj se bazi konzultira s njim, uvažava njegove analize i smatra ga ozbiljnim suradnikom te su po Jandrokovićevu zagovoru pali su Martina Dalić i Ante Ramljak, s njim je provodio rekonstrukciju svoje prve Vlade, a osim toga, s Plenkovićem je formirao i liste za unutarstranačke i za europske izbore.



Navodno je baš Jandroković iz naftalina iščupao Zdravku Bušić kao kandidatkinju za potpredsjednicu na unutarstranačkim izborima pa sve to daje naslutiti da je uz Plenkovića upravo Jandroković najutjecajniji HDZ-ovac, ali i političar u zemlji, a njegova mreža, za razliku od Plenkovićeve, nije opterećena ideologijama i unutarstranačkim peripetijama.

Jandroković je u dobrim je odnosima sa Fabrisom Peruškom iz Agrokora, tu je naravno i njegov zemljak iz Hrvatske pošte Ivan Čulo, ali i Ivica Arar iz Plinacra. Dok je Plenković blizak s Anušićem, Jandrokoviću je naklonjen Ivan Radić, prvi čovjek osječkog HDZ-a, a njegovi kadrovi su i Ante Plazonić, Miro Totgergelija, ali i Mario Šiljeg te Frano Matušić. Ova imena možda široj javnosti nisu poznata, no u HDZ-u se o svima njima govori s respektom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI