IMAO ODGOVORE NA MILANOVIĆEVE PROVOKACIJE: On je osoba koja uživa veliko povjerenje Andreja Plenkovića

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković aktivniji je na društvenim mrežama posljednje vrijeme pa je tako i na jedan netipičan način odgovorio na prozivke Zorana Milanovića te je na određeni način iznenadio svoje kolege unutar stranke.

To samo pokazuje kako se profilirao u jednog od najutjecajnijih političara iz redova HDZ-a uz premijera Hrvatske Andreja Plenkovića. Poznato je kako Plenković vjeruje Jandroković te je ustvari jedan od rijetkih koji uživa povjerenje predsjednika HDZ-a.

Godinama je Jandroković bio jedan od važnijih ljudi unutar HDZ-a. Još od vremena Sanadera kada je bio na poziciji ministra vanjskih poslova pa kasnije i potpredsjednik Vlade, gradio je postepeno svoju karijeru koja je rezultirala i današnjom pozicijom u vidu predsjednik Hrvatskog sabora.


Nakon odlaska Milijana Brkića, bio je sve više u uskim krugovima Andreja Plenkovića te jedan od onih na koje se može osloniti. Poznato je kako nije nametljivac ili prevrtljivac nego je riječ o čovjeku koji je vjeran stranci.

Svoj imidž nije gradio preko noći nego je sve to bilo detaljno i postepeno obavljeno. Prvi čovjek Vlade na dnevnoj se bazi konzultira s njim, uvažava njegove analize i smatra ga ozbiljnim suradnikom te su po Jandrokovićevu zagovoru pali su Martina Dalić i Ante Ramljak, s njim je provodio rekonstrukciju svoje prve Vlade, a osim toga, s Plenkovićem je formirao i liste za unutarstranačke i za europske izbore.Navodno je baš Jandroković iz naftalina iščupao Zdravku Bušić kao kandidatkinju za potpredsjednicu na unutarstranačkim izborima pa sve to daje naslutiti da je uz Plenkovića upravo Jandroković najutjecajniji HDZ-ovac, ali i političar u zemlji, a njegova mreža, za razliku od Plenkovićeve, nije opterećena ideologijama i unutarstranačkim peripetijama.

Jandroković je u dobrim je odnosima sa Fabrisom Peruškom iz Agrokora, tu je naravno i njegov zemljak iz Hrvatske pošte Ivan Čulo, ali i Ivica Arar iz Plinacra. Dok je Plenković blizak s Anušićem, Jandrokoviću je naklonjen Ivan Radić, prvi čovjek osječkog HDZ-a, a njegovi kadrovi su i Ante Plazonić, Miro Totgergelija, ali i Mario Šiljeg te Frano Matušić. Ova imena možda široj javnosti nisu poznata, no u HDZ-u se o svima njima govori s respektom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI