IME KOJE NE IZNENAĐUJE! Na Bandića kreće još jedan izazivač

Foto: Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić punim se intenzitetom priprema za nadolazeće lokalne izbore.

Čini se kako ni konkurencija ne miruje pa je shodno tome u utrku za gradonačelnika Zagreba krenuo i nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek koji zapravo svoje ambicije nikada nije niti krio. No, ovih je dana konačno krenuo u realizaciju te ušao u kampanju u kojoj će se osim s Bandićem morati konfrontirati i sa ljudima koji su svoje kandidature već istaknuli.

Poznato je kako se prije par dana i službeno u kampanju uključio poznati arhitekt Otto Barić, nedavno je kandidaturu objavila bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, a izgledno je da će se u utrku za šefa metropole uključiti i prvi čovjek platforme Možemo Tomislav Tomašević.

Dvije najjače političke stranke u državi – HDZ i SDP za sada nisu istaknule svoje kandidate pa postoji mogućnost da podrže nekoga od ovih koji su se već kandidirali, ili da u dogledno vrijeme u utrku ipak krenu sa svojim kandidatima. Oko opetovane kandidature Anke Mrak Taritaš također se još raspravlja pa postoji šansa da je podrže kolegice Dalija Orešković i Marijana Puljak s kojima dijeli zastupnički klub.

Što se pak Peteka tiče on vodi pregovore s nekim gradskim političarima te nije nemoguće da potporu doista i osigura. Osim toga on je u gradskim kuloarima poznat kao najveći Bandićev kritičar, koji nerijetko otvara kritične gradske teme i ozbiljne slučajeve, a moglo bi se reći i kako je on najistaknutiji skupštinar te veliki operativac.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI