ISKLJUČENI SDP-OVAC: Nisam se ponizio kada sam ’91 branio Vukovar, kada sam bio u logoru, pa nisam ni pred diktaturom iz Zagreba

Odlukom SDP-a na sjednici Glavnog odbora bivši gradonačelnik Vukovara, a kako je najavljivao, kandidat na ovogodišnjim lokalnim izborima, Željko Sabo isključen je iz stranke.

Kako je rekao za Dnevno.hr, očekivao je to onog trenutka kada se vukovarska organizacija suprotstavila samovolji predsjednika i većine članova Predsjedništva, koji su željeli onemogućiti statutarno i demokratsko pravo članovima gradske organizacije SDP-a da odluče o kandidatima za lokalne izbore u Vukovaru.

“Članovi gradske organizacije odlučno su odbili takvu mogućnost, posebno nakon ankete koju smo proveli, gdje je 91%  članstva dalo podršku meni kao kandidatu za gradonačelnika. Bili smo spremni da će doći do raspuštanja, nismo se željeli poniziti pred samovoljom ili diktaturom koju su nametnuli u Zagrebu”.

Slijedom toga, kaže, nakon raspuštanja organizacije je, aktivirajući mandat kao član predsjedništva, znao što će uslijediti.

“Bio sam spreman na to, želio sam reći svoju istinu o stanju u SDP-u na današnjoj sjednici Glavnog odbora. Mogao sam ne aktivirati članstvo u Predsjedništvu, da budem u mirovanju kao član, ništa se ne bi desilo. No, rekao sam to Peđi Grbinu i svim članovima Glavnog odbora da se Željko Sabo nije ponizio i dozvolio da ga bilo tko podcijeni 1991. kada je kao vukovarski branitelj branio Vukovar do zadnjeg dana, kada je zarobljen bio u logoru. Bez obzira na sve polomljene kosti nitko me nije ponizio i nisam to dozvolio, nisam to želio ni u ovoj političkoj borbi unutar ove stranke koju sam gradio, stvarao zajedno s Vukovarcima i donio, rekao bih, najdraže pobjede SDP-u po pitanju lokalnih izbora”.



Kaže nam, nakon svega je osobno rasterećen, učinio je sve što su članovi i kako su njegovi prijatelji iz gradske organizacije očekivali. Koji su mu planovi za dalje? Kaže, ima dvije obveze. Iznad svega je grad Vukovar i njegovi građani.

“No, moji prijatelji i članovi SDP-a koji su sa mnom pokazali ponos i dostojanstvo i koji su me podržavali očekuju bitku za lokalne izbore. Opcija je da na izbore izađem kao nezavisni kandidat, no možda postoji mogućnost da bude I kroz neku političku stranku. To ćemo odlučiti mi članovi gradske organizacije SDP-a. Ne mogu još reći o čemu se radi”, rekao nam je Sabo i za kraj rekao da je to, kao u pjesmi, “Putevi se naši razilaze”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI