ISTUP U SABORU KAKAV NISTE ČULI! Ante Sanader kolegi: ‘Imate loše društvo. Vas je osobno vaš partner istukao’!

Foto: Cropix

“Vi govorite da smo mi loše društvo. A vi osobno imate loše društvo. Vas je osobno vaš partner istukao”, replicirao je jučer u Saboru ničim izazvan Ante Sanader. Naime, zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković tijekom rasprave o opozivu ministra gospodarstva Tomislava Ćorića govorio je o korupciji HDZ-a. To je izazvalo Sanadera da na vidjelo ponovno iznese činjenicu da je prije nekoliko mjeseci SDP-ovac bio žrtva obiteljskog nasilja.

“Razmišljajte vi o svom društvu, a ne o našem! Brinite vi o vašoj kući. Mi smo dobili podršku, mi smo pobijedili na izborima, ne vi. Samo prije dva i po tri mjeseca, a ne vi! To za vas ne postoji”, poručio je Sanader.

Na istup HDZ-ovca reagirala je jedino Sabina Glasovac koja je upozorila na povredu poslovnika, nakon čega je potpredsjednik Sabora Željko Reiner začuđeno pitao po čemu je povrijeđen poslovnik.

“Kolega Sanader odstupa od pravila. To ako je netko žrtva nasilja nije nešto čime ga trebamo ovdje još dodatno viktimizirati, kategorizirati i etiketirati. I to sigurno nije nešto što određuje bilo kojeg čovjeka. I molila bih da se takav govor ovdje više ne koristi”, objasnila je Glasovac.

No Raineru ponovno ništa nije bilo sporno. Naprotiv, podržao je svog stranačkog kolegu.



“Pogledajte, kad vučete vraga za rep, onda vrag izađe van. Nažalost je to tako. Mislite da si jedna strana može nešto priuštiti, a druga ne. Ja apeliram i na jednu i na drugu stranu, i na sve strane… da se držimo digniteta. Ali ne možete misliti da možete druge vrijeđati, optuživati, predbacivati, a da vam oni neće vratiti. Hoće, a možda čak i dvostruko!”, rekao je akademik.

Glasovac je tada objasnila da je izjednačio agresora i žrtvu, a Hajduković se obratio Sanaderu.

“Hvala Vam na brizi za moje osobne stvari, vrlo je toplo to čuti od nekoga tko mi je politički rival”, zaključio je SDP-ovac.

Podsjetimo, Hajduković je napadnut u lipnju ove godine, a tada se saznalo da je u vezi s Tomislavom Mikulinom, inače bivšim šefom Bernardićevog ureda.

“U detalje veze ne bih ulazio, vjerujem da obojica imamo pravo na dozu intime”, izjavio je tada Hajduković koji je do tada krio svoju seksualnu orijentaciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI