Iz Croatia Airlines izrazili nezadovoljstvo: Žele na Zračnoj luci Franjo Tuđman bolje uvjete od nove konkurencije

Screenshot

Croatia Airlines žele bolje uvjete na Zračnoj luci Franjo Tuđman nego što je ih dobio Ryanair. Svakako će na Croatia Airlines biti veliki udar obzirom da Ryanair vozi na osam linije domaće aviokompanije od mogućih 12.

Tako su iz Croatia Airlinesa u ponedjeljak poručili da oni kao najveći dugogodišnji korisnik usluga ZL Tuđman s više od 50 posto udjela u njezinom godišnjem putničkom prometu.

“Veliki broj snažnih konkurenata tržišna je realnost s kojom se Croatia Airlines u poslovanju suočava od svog osnutka i u tome uistinu nema ničega spornog, no nedopustivo je da nacionalni avioprijevoznik financira ulazak na tržište novih prijevoznika”, priopćili su iz CA.

“Zanimljivo je primijetiti da se upravo navedeni kodovi IATA-e odnose na aerodrome, a ne na lokacije, odnosno regije i gradove u kojima se nalaze, čime se kamuflira namjera MZLZ-a da se na ista tržišta neometano instaliraju novi prijevoznici, kojima se izravno pogoduje povoljnijim uvjetima. Dakle, model poticaja kamuflira najavljeno prometovanje Ryanaira i u destinacije u koje leti Croatia Airlines i drugi prijevoznici”, pomalo su oštri u CA.

“Također, Ryanair je otvaranje svoje baze u Zagrebu najavio s tek dva zrakoplova, dok ih nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines posjeduje 6 do 7 puta više, odnosno 12 do 14 baziranih zrakoplova kojima uspješno leti već desetljećima, držeći se pritom najviših sigurnosnih i profesionalnih standarda”, za kraj su izdvojili u CA



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI