IZ SKROMNE OBITELJI U NAJVEĆI LUKSUZ: Bandić je volio skupocjene satove, talijanske cipele, odijela po pet tisuća eura…

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Iako je karijeru možemo reći započeo u blatnjavim cipelama, pokojni gradonačelnik Zagreb Milan Bandić ipak je glavnim gradom Hrvatske kasnije hodao u pomno odabranim talijanskim cipela gdje se pazilo na svaki detalj.

Nije tajna da je Bandić volio imati premium stvari jer je znao za takve luksuze i izdvajati po nekoliko tisuća eura samo da sve bude onako kako je zamislio.

Početkom 2000-tih godina kada je zasjeo na čelno mjesto grada Zagreba, imao je plastični sat na ruci s motivima Micky Mousea. S vremenom je nestao taj sat, a na ruci su sjedali sve skuplji i skuplji satovi koji su koštali i do 300 tisuća kuna.

Model Paiget je vrijedan oko 100 tisuća kuna, IWC Portugese Chrono je vrijedan oko 60 tisuća kuna dok je bilo i “onih skromnih satova” koji su koštali barem 45 tisuća kuna kao što je Zenith El Primero Chronomaster te Cartier Pasha od 40 tisuća kuna.

Bandić je i sam svojedobno rekao kako je ljubitelj lijepih i preciznih satova, ali i dobrih prstena.



Potekao je iz skromne hercegovačke obitelji, ali godinama kasnije kako je rastao njegov utjecaj i moć, tako je i njegov ukus postao sve bogatiji i raznovrnsniji. Stoga ne treba iznenaditi što je u svom stanu u Bužanovoj ulici kuhinju uredio za 370 tisuća kuna jer je ipak riječ o marci Schiffini. Ne treba ni izdvojiti sofe koja je svaka na tržištu koštala po 150 tisuća kuna, a i pas je imao udobnost u Fendijevom pokrivaču vrijednom 3000 kuna.

Ante Vrban je poznati arhitekt koji je imao zamisao za Bandićev privatni kutak.

Naravno, Bandić nije zaboravio svoju rodnu grudu pa je tako sredio i kuću u Hercegovini iako se još uvijek službeno nije utvrdilo da je to njegova kuća u Cerovom Dolcu. Vila doduše ima podrum i bistu te se pretpostavlja da se radi o Bandićevom ocu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI