Iz Vlade reagirali na navodni sukob Plenkovića i Borkovića u Vukovaru: Pojasnili što se točno dogodilo!

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Nakon što je u emisiji Bujica objavljena snimka navodnog sukoba između Andreja Plenkovića i Branka Borkovića koja se dogodila u Vukovaru zbog protokola, na prozivke iz emisije reagirali su i iz Vlade, nazvavši te navode neistinitima.

“S obzirom na neistinite navode i manipulacije servirane u video prilogu emisije Bujica vezane uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, dužni smo reagirati kako bi hrvatska javnost dobila točne informacije”, kazali su iz Vlade pa objasnili što se točno dogodilo u tom trenutku.

“Umirovljeni brigadir HV-a i posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković opravdano se požalio na raspored stajanja na početku programa pred vukovarskom bolnicom. No u prilogu Bujice svjesno se prešućuje da je u taj dio programa bio uključen protokol Grada Vukovara te da njih treba pitati zašto su gospodina Borkovića predvidjeli na nekom drugom mjestu od onog kojeg mu pripada. To je gospodinu Borkoviću kasnije i pojašnjeno od strane predsjednika Vlade, koji mu je i rekao da bude kraj njega i dr. Bosanac. Zaista samo krajnje zlonamjerni akteri mogu iskonstruirati da bi predsjedniku Vlade bio problem da pored njega stoji Branko Borković – Mladi Jastreb”, objasnili su pozadinu navodne prepirke.

Iz Vlade su poručili da su se kasnije Plenković i Borković uputili u Ilok, gdje su se sastali s ratnim zapovjednicima obrane Vukovara.

“Kako bi uredništvo Bujice bilo u potpunosti informirano, naglašavamo i kako su se premijer Plenković i gospodin Borković odmah po završetku programa u Vukovaru 17. studenoga uputili u Ilok gdje su se sastali s ratnim zapovjednicima obrane Vukovara, a sutradan su bili zajedno i na obnovljenom Vodotornju, vukovarskom groblju i na Ovčari. Toliko o ‘sukobima’ i ‘nesuglasicama’ koje se pokušava potencirati na najprizemniji način, zlorabeći obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara”, zaključuju iz Vlade.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI