IZAŠAO IZ HDZ-a PA RASPALIO O ‘PRITISCIMA’: ‘Znam kakve ste pritiske pretrpjeli. Nikad Vam neću zaboraviti tu hrabrost! Ostanite takvi!’

FOTO: PIXSELL

Josip Dabro, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana, i službeno je jučer izašao iz HDZ-a. Na Facebooku se obratio svojim dojučerašnjim stranačkim kolegama, ali i svima koji prate njegovo političko djelovanje.

“Vjernim, poštenim i bezuvjetno iskrenim članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice, s kojima sam, nešto više od dva desetljeća, gradio temelje novog političkog ruha usmjerenog na zajedništvo i dobrobit svih stanovnika naše Slavonije, ovim putem iskazujem najdublje izraze zahvale i poštovanja.

Pozdravljam sve Vas članice i članove HDZ-a koji ste sve ove godine bili uz mene i ja uz Vas. S mnogima sam postao i više od stranačkog kolege, postali smo prijatelji. Zajedno smo prošli puno toga, brojna slavlja, pa i pokoju tugu. Bila mi je čast biti uz Vas. Svi Vi tihi, vrijedni, samozatajni članovi koji ste me podržali i na zadnjim izborima, znam kakve ste pritiske pretrpjeli. Nikad Vam neću zaboraviti tu hrabrost! Ostanite takvi!

Pozdravljam i one glasne, koji su glasno galamili protiv mene (pa i nas)! Glasni su samo u gomili i po zapovjedi. A rezultate njihovog “rada” nažalost vide svi stanovnici ove županije.
S jučerašnjim danom, u Hrvatskoj demokratskoj zajednici prestaje, ali se nastavlja na novi način moje inzistiranje na drugačijem pristupu lokalnoj politici koja mora imati sluha za sve žitelje, neovisno o nacionalnoj pripadnosti, ekonomskom i socijalnom statusu, starosnoj dobi…

Osnažen bezrezervnom potporom stanovnika Vukovarsko-srijemske županije koji su prepoznali vrijednost mog političkog djelovanja, nastavljam i dalje predano raditi na ostvarenju političkog okružja koje će realizirati snažne ekonomske politike.



Ukoliko sam u svom dosadašnjem radu nekome od Vas, drage Prijateljice i Prijatelji, nehotice nanio štetu ili nepravdu, ovim putem mu se iskreno ispričavam. Svoj budući rad usmjeriti ću i na ispravljanje tih grešaka koji svaki čovjek ima, a od Vas očekujem da me kod svake buduće greške upozorite. Očekujem savjet i uvijek prihvaćam dobronamjernu kritiku”, napisao je Dabro na Facebooku.

Podsjećamo, Dabro je u utorak poslao e-mail Andreju Plenkoviću i stranci u kojem poručuje da izlazi iz HDZ-a te u kojem je oštro raspalio po ministru Mariju Banožiću kad su se sučelili na izborima za šefa vukovarsko-srijemskog HDZ-a, na kojima je pobjedu odnio Banožić.

Dabro je najavio i nastavak političke borbe, a otkrio nam je i s kim nastavlja dalje.

“Imam potporu ne samo političkih stranaka, nego i stanovnika, od Iloka do Gunje. Dogovorio sam potporu Domovinskog pokreta i Ivana Penave. Načelno razgovaramo i s Mostom, a računamo i na neovisne načelnike u Vukovarsko-srijemskoj”, rekao je te potvrdio kako će njegovi ljudi ići i u bitku za grad Otok iz kojeg je Dabro.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI