IZDANO VIŠE OD 146 TISUĆA PROPUSNICA: Evo koliko ih je pokušalo prijeći bez dozvole i kako to pravdaju

Foto: Cropix

Do 8 sati u subotu izdane su 146.142 propusnice onim Hrvatima kojima je dopušteno napuštati mjesto prebivališta ili boravišta, javlja RTL. No, kako počinje radni tjedan, a dosta je građana iz svojih županija “pobjeglo” i prije propusnica, očekuju se neke gužve.

“U popodnevnim satima povećan je promet iz smjera grada, ali gužvi na lokalnim punktovima nema i sve teče u normalnom redu”, opovrgnuo je pak predviđanja Drago Bukovčak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa PU Zagrebačke.

On navodi kako su 44 službenika raspoređena po 17 punktova u Zagrebačkoj županiji pa zaključuje: “Ljudi se dosta dobro pridržavaju mjera”.

Istaknuo je i kako je od dana stupanja na snagu zabrane napuštanja mjesta prebivališta ili boravišta, na području PU zagrebačke zabilježeno 156 pokušaja prelaska županijske granice bez propusnice, a u posljednja 24 sata njih tek šest. 

“Smatraju da će ih policija pustiti i da je svaka njihova životna situacija u tom trenutku ozbiljna i da im ne treba propusnica”, zaključuje.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI