IZNAJMLJIVAČI U VELIKIM PROBLEMIMA: Odjavljivaju svoje apartmane zbog pandemije!

Turizam je grana industrije u Hrvatskoj koja je dugi niz godina jedna od najprofitabilnijih te ovakva kriza kao što je pandemija koronavirusa svakako dobro ne utječe na sve koji iznajmljivaju svoje apartmane ili bave se sezonskim poslovima.

Trpe se ogromni gubitci, a prošla sezona je zabilježila dosta manje gostiju nego godinu ranije te je čak 3 tisuće iznajmljivača takva situacija prisilila na gašenje svoje djelatnosti.

Predsjednica zajednice obiteljskog turizma HGK Martina Nimac Kalcina ističe kako je situacija i dramatična u odnoso što brojke pokazivaju.


Za Večernji list je istaknula kako se očekivalo više odjava u djelatnostima nego što je službeno predstavljeno.

Rekla je kako je prošla sezona bila izuzetna stresna te da neki domaćini u obiteljskim smještajima nisu imali ni jednog gosta, ali nije im ni pomoglo što su neka paušalna davanja prepolovljena.Unatoč tome, više od 90.000 obitelji koje se bave iznajmljivanjem nadaju se da će ova godina biti bolja od prošle.

Lani je obiteljski smještaj izabralo 3,2 milijuna od ukupno 7,7 milijuna turista koji su se odmarali u Hrvatskoj. Također, Zimmer frei je upisao i nešto više od 22 milijuna noćenja (turizam u cjelini je imao 54,4 mil. noćenja).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI