JAGIĆ PRED KAMERAMA TAKSISTU REKAO ‘J*BI SE’! Za 7Dnevno otkrio: ‘Ne planiram se ispričati, niti ću dopustiti skidanje imuniteta’! Sada se predomislio!

Predsjednik Sindikata policijskih službenika Dubravko Jagić u ponedjeljak 12. 10. pred kamerama HTV-a 4 opsovao je jednog građanina, zbog čega Sindikat policijskih službenika traži pokretanje disciplinskog postupka protiv njega zbog, kako kažu, nedoličnog ponašanja u službi i izvan službe. Dubravko Jagić za Dnevno je objasnio cijelu pozadinu slučaja.

Naime, Jagić je 12. 10. 2020. prilikom davanja intervjua pred kamerama HTV-a na upit građana “Di su vam maske svima”, odgovorio : “Evo tu su, tu su, evo vidiš ih, ajde jebi se”.

Za Dnevno kaže kako je građanin koji je pitanje postavio bio izrazito neugodan te da uvredu nije uputio kao službena osoba, nego kao predsjednik sindikata.

“Ovo se dogodilo iz jednostavnog razloga što je vaša kolegica rekla da idemo isprobati kako bi razgovor izgledao uživo. Onda je došao taksist iz neke nepoznate mi firme i počeo se derati na novinare i mene, jer tamo su bile sve novinske kuće i pitao ‘Šta je, di su vam maske’, na što sam mu odgovorio kako sam odgovorio. Pritom se zaustavio na kružnom toku. Bio je neugodan, ali i ja sam bio neugodan, meni je to, eto, izletjelo iz duše. Ne znam samo s kojim pravom gospodin Puškarić predsjednik Sindikata policijskih službenika traži da se protiv mene pokrene disciplinski postupak”, govori Jagić navodeći kako se u djelovanju gospodina Puškarića u Sindikatu policijskih službenika ima štošta reći te poručuje kako, iako u zakonu postoji osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv njega, on poručuje kako je odluka na njemu.

“Uporište u zakonu postoji, međutim ima jedna stvar: Jedini koji može dati dozvolu za pokretanje disciplinskog postupka je predsjednik Sindikata policije Hrvatske, a to sam ja. I ne namjeravam dati tu suglasnost. Da se radi o nekome drugome, a ne o gospodinu Puškariću, onda bih pristao bez problema”, poručio je Jagić.



Za naš portal je rekao kako, ako i PU Zagrebačka pokrene disciplinski postupak, on ne namjerava dati suglasnost za pokretanje tog postupka. “Da je neka druga osoba u pitanju, vrlo rado. U ovom slučaju ne”, govori Jagić.

“Ne smatram da se trebam ispričati javnosti. Ja nisam nastupao kao policijski službenik već kao predsjednik Sindikata policije Hrvatske. Zašto bih se ispričao javnosti? Zbog čega? Pogledajte što političarima izleti, a i vašim kolegama novinarima. Pa i ja sam samo čovjek i nemam se razloga ispričavati javnosti. Nema šanse”, zaključuje Jagić.

Međutim, u priopćenju Sindikata policije Hrvatske koje je Jagić i najavio pred kraj našeg razgovora, navodi se kako će ipak zatražiti skidanje sindikalnog imuniteta kako bi se proveo disciplinski postupak:

Zatražiti ću skidanje sindikalnog imuniteta kako bi se proveo disciplinski postupak zbog slučaja na koji se referirate u vašem upitu. Kao i uvijek, zagovaram osobnu odgovornost i spreman sam snositi posljedice svojih postupaka, isto kao što je i gospodin Puškarić snosio posljedice kad me svojedobno oklevetao, a za što je početkom ove godine pravomoćno osuđen”, navodi se u priopćenju koje je pristiglo nakon objave teksta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI