JANDROKOVIĆ DEMANTIRA ZEKANOVIĆA: ‘U Saboru postoji red, procedura i Poslovnik i toga se treba držati’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odbacio je u četvrtak tvrdnje zastupnika Hrvoja Zekanovića (HS) kako mu je izrekao mjeru udaljenja iz sabornice kako bi ga spriječio da govori o zahtjevu za skidanje imuniteta dvojici zastupnika.

Od toga je jedan HDZ-ov, a drugi SDP-ov.

Donosimo Jandrokovićevu izjavu o tome što se zapravo dogodilo.

“Vidim da je kolega Zekanović dao izjavu medijima u kojoj na neistinit način prikazuje ono što se ovdje dogodilo. On prvo nije bio nazočan kada je bila u pitanju njegova replika pa nije dobio riječ. Nakon toga je ušao, uletio, utrčao u sabornicu i tražio je stanku. Ja sam mu stanku odobrio, međutim u vrijeme dok sam mu odobravao stanku on je hodao i otišao na drugu stranu, razgovarao s vama, ja sam ga dva ili tri puta pozvao da se vrati. On me potpuno ignorirao i nakon toga sam mu oduzeo mogućnost da traži i obrazloži stanku. Ja uopće nisam imao pojma o čemu on želi govoriti, a on sada javno govori medijima da sam mu spriječio da on govori o skidanju imuniteta za dvojicu zastupnika. Dakle, na jedan vrlo ružan i neistinit način prikazuje ono što se dogodilo u sabornici. Ja sam dužan sada reagirati i objasniti točno o čemu se radilo. Ja vam po ovome ne mogu dati stanku, ali ništa ne skrivam. Slobodno govorite, idite ispred sabornice i govorite što želite, ali ovdje postoji red, procedura i Poslovnik i toga se trebamo držati”, izjavio je Jandroković.

Podsjetimo, Jandroković je Zekanoviću rekao da gubi pravo na stanku, jer je, dok ga je prozvao, “tamo razgovarao”.



“Tako se ponašati nećete”, poručio je Jandroković čije su se riječi miješale sa Zekanovićevim koji je iz klupe dovikivao da se traži skidanje imuniteta za dvojicu zastupnika, HDZ-ova Dražena Barišića, inače gradonačelnika Velike Gorice i SDP-ova Vinka Grgića.

Jandroković je tražio od Zekanovića da sjedne, no kako se oglušio izrekao mu je prvo opomenu, pa drugu opomenu i u konačnici udaljenje sa sjednice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI