JEDAN OD NAJTEŽIH POSLOVA: Što će sve dočekati Tomaševića ukoliko postane gradonačelnik?

Photo: Borna FiliPIXSELL

Prema rezultatima prvog kruga za zagrebačkog gradonačelnika, Tomislav Tomašević iz platforme Možemo! je prvi izbor građana Zagreba za njihovog novog gradonačelnika.

Također, treba onda i podsjetiti što bi sve moglo dočekati Tomaševića ukoliko postane gradonačelnik Zagreba, a ostavština pokojnog Milana Bandića je kompleksna.

Prvo što treba imati na umu da obnova Zagreba nije krenula, te će trebati vremena i novca za to.


Osim toga, ima i dosta savjetnika, jer je Milan Bandić imao više savjetnika nego što je Andrej Plenković imao ministara u svojoj Vladi, pa tako mnogi mogu strahovati što će biti s njima.

Opće je poznato da se o bankrotu hrvatske metropole govorilo posljednjih nekoliko godina, a primjera radi, samo u 2018. godini u Bandićevu proračunu zabilježen je manjak od gotovo 630 milijuna kuna.Usto je svojedobno Državna revizija utvrdila kako su se sredstva iz Fonda za nepogode slila na razne manifestacije te zaduženost grada je bila veća od dvije milijarde kuna.

Novi gradonačelnik osim silnih savjetnika, čeka i 280 ljudi u Uredu gradonačelnika te je tu čak 27 ureda s pročelnicima i zamjenicima.

Problematično je i poslovanje Holdinga, tvrtke s prihodima većima od pet milijardi kuna, ali i sa gotovo 8000 zaposlenih.

Ulaganja u prometnu infrastrukturu ako se izuzme novi Rotor također su bila kozmetičke naravi, Grad Zagreb posljednjih godina nije redovito plaćao niti akontacije za vrtića, a samo u veljači dug grada prema Holdingu prešišao je 150 milijuna kuna

Facebook Comments

Loading...
DIJELI