JOSIPOVIĆ: ‘Predsjednik ne smije biti samo ukras! Dobro je da ga građani biraju izravno’!

Bivši predsjednik Ivo Josipović gostovao je u emisiji N1 televizije gdje je rekao kako je komunikacija između predsjednika i premijera u dosad najvećoj komunikacijskoj krizi.

Josipović je ocijenio između ostalog kako je dobro da građani izravno biraju predsjednika i da njegova funkcija nipošto ne bi smjela biti samo ukras.

“Doista nedostaju operativni mehanizmi. Dobro je da građani izravno biraju predsjednika, ali bilo bi dobro da se tom predsjedniku daju mehanizmi za obavljanje zadaća koje je Ustav i predvidio”, kazao je Josipović objasnivši potom kako predsjednik i premijer moraju pod svaku cijenu sjesti za stol i riješiti probleme.

“Glavni problem u sukobu jedno-drugo brdo ima doista najviši legitimitet, jer je izravno izabran, dok premijer to nema. Prošli put, vidimo, svoj je legitimitet izvlačio iz glasova “žetončića””, rekao je Josipović.

Predsjednik Vlade smatra da su istupi predsjednika države neprimjereni. “Vidjeli smo, uvrede su se izbacivale s oba brda iz oba pravca i to ne bi trebao biti razlog da nema komunikacije. Obojica nose odgovornost prema građanima i moraju pod svaku cijenu naći snage da razgovaraju, pa makar se i svađali na sastanku. I ne mora se sve događati pred kamerama, mogu stvari obaviti i u četiri oka”, rekao je Josipović.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI