JURIČAN PREDSTAVIO SVOG KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA: Njegov izbor poznat je svima, no mogao bi vas iznenaditi

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Redatelj i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan komentirao je najnoviju borbu vladajućih oko kandidata za predsjednika Vrhovnog suda.

Juričan je tako predsjedniku Zoranu Milanoviću dao svoj prijedlog koji je pomalo neočekivan. Riječ je o Vladimiru Šeksu kojeg naziva “najboljim od nas”. Usput napominje na neke od njegovih grijeha iz prošlosti te upravo stoga tvrdi da je idealan kandidat.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Kako je Predsjednik RH postao muha koja je samu sebe zatvorila u staklenku i tamo zuji, pa nikako ne uspijevamo razabrati ime kandidata za vodeću poziciju na Vrhovnom sudu odlučio sam, kao nekadašnji kandidat za predsjednika RH, predložiti najboljeg od nas: Vladimira Šeksa!

Veteran je to iz najboljih dana naše države, koji je pisao i Ustav RH i ima široku paletu znanja i saznanja: od sastava kiseline u akumulatorima po Osijeku, preko neuspješnog dijeljenja pravde pregaocima davnih žitnih afera, pa sve do pisanja pomilovanja predsjednici Grabar Kitarović.Racionalan je to um koji dobro zna da je najbitnija stvar na svijetu, što god se dogodilo, ostati na palubi broda. Ujedno je Vlado i emotivna osoba – osobno mi se pojadao kako mu je u zagrebačkom potresu stradala mezimica, jedna od boljih boca vina.

Foto: Facebook

Vladimir Šeks, taj arhitekt ovog našeg današnjeg pravosuđa, treba dobiti priliku da još jednom javno, kao mali HDZ-ov bog, vedri i oblači. Nakon što je HDZ na izborima dobio vlast u zemlji, a preko svog žetončića Bandića potajno vlada i Zagrebom, te nakon što su baš preko bajnog nam sudstva uspjeli iščupati očnjake Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, došao je napokon red da preuzmu i Vrhovni sud RH, kako u ovoj zemlji više ništa ne bi bilo prepušteno slučaju.

Pa zašto bi oslobađanje naših omiljenih kriminalaca i ratnih zločinaca, koje smo nekoć rješavali po restoranima, sada morali dogovarati na ulici uz coffee to go, kad sve to tako lijepo može odraditi naš čovjek, sjedeći u toploj sobi predsjednika najvišeg nam suda?

Ostaje mi nada da će izabrani Šeks, baš kao onomad Miro Tuđman, također znati javno razotkriti pokoju tajnu istragu protiv Milana Bandića i uklopiti se u tu finu zagrebačku školu nečinjenja i žmirenja. Dozvoljavam mogućnost da gospodin Šeks nije potpuno po volji premijera Plenkovića, a u tom bih slučaju bih kao prvu zamjenu predložio uvaženog odvjetnika Borisa Šavorića, kojeg su mediji već predstavili javnosti.

Kad je već dernek, neka bude najveći pravosudni dernek!”, napisao je Juričan.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI