Kada ti se u 20 sekundi sruši cijeli život: ‘Spašavo sam alat iz radionice. To je sve što imam da bih prehranio obitelj’

Stanovnici Petrinje u razornom potresu izgubili su sve što su gradili godinama, od krova nad glavom do uspomena. Jedan od njih je i Željko Vrzan koji je nakon potresa žurno išao spašavati alat iz svoje radionice kako bi i nakon ove velike katastrofe imao čime prehranjivati svoju djecu.

Dirnuo ga poziv osnovnoškolca

Kako piše 24sata, Željko posjeduje obrt za popravljanje električnih uređaja, a fotografije na kojima su on i njegova dva maloljetna sina Ian i Noa ispred porušene radionice, obišle su Hrvatsku.

Pomoć mu nude ljudi iz cijele zemlje, ali on skromno tvrdi da mu ne treba ništa i da se pomoć proslijedi onima kojima je to potrebnije. Posebno ga je dirnuo poziv osnovnoškolca Luke iz Zagreba koji je svojih 200 kuna džeparca htio poslati Željkovim sinovima.

“Sunce moje, molim te uzmi te novce i kupi sebi nešto što ti treba. Uzmi svog najboljeg prijatelja i odite na sladoled”, poručio mu je Željko.



‘To mi je sve što imam’

Sam govori kako je za dlaku izbjegao da ostane zakopan pod ruševinama svoje radionice.

“Nije bilo prometa taj dan i nešto mi je govorilo da moram izaći. Taman je pred ulazom pristao moj susjed s autom. Pitao me: ‘Susjed, kako…’, a ono ‘si’ više se nije čulo. Samo se sve urušilo”, prisjetio se Željko.

Bio je jedan od onih koji su pomagali ocu i sinu koji su od urušavanja ostali zarobljeni u automobilu. Bio je presretan što su mu sinovi živi, ali radionica, koju je gradio godinama i koja je prehranjivala njegovu obitelj, uništena je.

“Sin mi je rekao da su mi stražnji prostori s alatom i opremom ostali neokrznuti. Za nekoliko dana otišao sam to probati spasiti. To je meni sve što imam”, zaključio je Željko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI