Kajkić odgovorio Pupovcu: Dragi Milorade, na Ovčari nije birana nacionalnost, spol, vjera, podsjetnik da je između ostaloga među ubijenima i 18 osoba srpske nacionalnosti

screenshot

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac u petak je reagirao na uhićenja dvojice okrivljenih za zločine na Ovčari prije 29 godina. Pupovac nije negirao da je bilo zločina, ali je istaknuo da spomenuti nisu bježali pred pravdom te da su hrvatske vlasti desetljećima prikrivale zločine nad srpskim civilima.

Također poručio je kako se ne može raditi “službene procese” na osnovu privatnih istraga, za što postoji mogućnost da je riječ u slučaju uhićenja u Negoslavcima.

Na tu rečenicu preko društvenih mreža reagirao je policijski istražitelj Nikola Kajkić koji je godinama istraživao ratne zločine u Vukovaru i Ovčari.

Njegov napis na Facebooku prenosimo bez intervencija:

“Danas je u Negoslavcima Milorad Pupavac na konferenciji za novinare rekao, misleći i obraćajući se meni:



UHIĆENJA SE PROVODE NA OSNOVU PRIVATNIH ISTRAGA, A ŠTO JE SA PRIJAVAMA ZA ZLOČIN NAD SRBIMA….

Stoga Milorad zaslužuje od mene i odgovor:

Dragi Milorade,

Na poljoprivrednom dobru Ovčara sa 20/21. Studenog 1991 godine, strijeljano je ili ubijeno 278 osoba (ranjenika, civila, pripadnika HV i MUP a), nije birana nacionalnost, spol, vjera niti bilo što drugo, podsjetnik da je između ostaloga među ubijenima i 18 osoba srpske nacionalnosti, možda oni Milorade nisu bili članovi SDSS ali i njihove obitelji zaslužuju znati tko im je ubio oca, majku brata ili sestru, a neki od njih još traže i posmrtne ostatke ubijenih.

Milorade, sjetimo se prošlogodišnjeg uhićenja (Vladimira Vezmara i Milana Ivanovića), 06.12.2019, također si doputovao u Vukovar iz Zagreba i na isti način opstruirao istragu, a nakon toga su na godinu dana daljnja uhićenja obustavljena……

Milorade opet pokušavaš učiniti isto, opet vršiš pritisak na institucije a što je Zakonom i Ustavom RH zabranjeno, ako to za tebe uopće i vrijedi?

Milorade ta tvoja istrošena priča da razgovarati moraju Beograd i Zagreb je floskula i paradoks, naime svakodnevno slušamo molbe i pozive Ministra Medveda da Srbija konačno započne suradnju i dostavi dokumente o lokacijama masovnih grobnica na području RH, nažalost iste molbe ostaju bez odgovora! Unatoć tome u Srbiji konstruirate lažne optužnice za tzv špijunažu sve kako bi spriječili saznanje o bilo kakvoj istini!

Milorade, za zločin na Ovčari nisu osuđeni u Beogradu kako ti kažeš više od 10 osoba, i kako veliš osuđeni drakonskom kaznom što je netočno! Naime osuđeno je samo njih 6 za ubojstvo 278 osoba i to smiješnom kaznom…. najveća kazna je za njih 3 osuđenika 20 godina zatvora a ostalih 4 osuđenika suđeni su na kaznu od 1-12 godina, tako da ne treba preuveličavati niti govoriti neistinu Milorade, PS. Neki od njih nemaju niti veze sa tim zločinom a osuđeni su, samo zbog potrebnog broja!

Sjeti se Milorade da je na Ovčari ubijeno i troje djece, najmlađi je imao 16 godina, najstarija osoba imala je 84 godine, Milorade na Ovčari je okrutno prethodno je silujući ubijena i žena u 6 mjesecu trudnoće, e moj dragi Milorade vrijedi li tebi uopće govoriti, imaš li ti uopće dušu??

Nemoj se truditi braniti ratne i okrutne zločince, oni su i sami svjesni zla kojeg su činili, meni su priznavajući zla koja su činili plakali i kajali se za to zlo, ne treba njima advokat kao ti Milorade, njima treba dobar POP Milorade, da ih ispovjedi i da pokaju svoje velike grijehe…

MILORADE KAD VEĆ TAKO ZBORIŠ, SJETI SE SUDBINE NOVINARA SINIŠE GLAVAŠEVIĆA I BRANIMIRA POLOVINE koje su braća Planinac tukli, tukli i tukli dok nisu padali u nesvjest moj dragi Milorade….. a kasnije su ubijeni i baćeni u masovnu grobnicu, ne znam da li znaš u hangaru je tu noć 20/21.11.1991 stolovalo ljudsko zlo iz Negoslavaca i Vukovara zvano TO Negoslavci i TO Petrova gora, tada se u hangaru osjetio zadah smrti, miris krvi, suza, znoja i boli….

Milorade u hangaru na Ovčari su ljudi tu noć umirali dostojanstveno moleći gospinu krunicu, moleći za svoje krvnike, pri tome krvnike ne moleći za život, iako im je smrt od tvojih štićenika kucala na vrata!

Dragi Milirade život čovjeku je dar od Boga i taj dar mu samo Bog može uzeti a ne tvoji štićenici…..

Milorade do prije nekoliko dana si se išao pokloniti na stratištima Hrvatskih žrtava, a danas licemjerno podržavaš ubice tih žrtava, to Milorade nije iskreno žalovanje i stoga ako si takav a očito je da jesi…. ja osobno ne vidim potrebu da se više poklanjaš žrtvama kad nisi u stanju pomoći da njihove obitelji saznaju za grobna mjesta, da obitelji saznanaju za istinu, i da njihove “ubice” odgovaraju za zlo koje su učinili, bez obzira na nacionalnost Milorade !!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI