KAKO ĆE MILANOVIĆ OVO PODNIJETI? Banožić nije ostao dužan predsjedniku koji ga je opako razljutio! Je li ovo ispod pojasa?

Foto: Pixsell

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poslalo je priopćenje koje govori kako ministar Banožić svojom odlukom nije odredio datum polaganja vijenaca državnog vrha za blagdan Svih svetih.

Podsjećamo, ranije u subotu se Zoran Milanović obratio javnosti u vezi zajedničkog polaganja vijenaca za blagdan Svih svetih, a istaknuo je kako “ministar obrane Mario Banožić insinuira kako Predsjednik Republike, njegov vrhovni zapovjednik, iznosi „netočne i neutemeljene tvrdnje“.

Priopćenje Ministarstva obrane prenosimo u cijelosti:

“Neistina je da je Mario Banožić potpisao odluku o zajedničkom polaganju vijenaca Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske za dan 30. listopada 2020. godine s početkom u 11.00 sati.

Naime, ministar obrane potpisao je 23. listopada 2020. godine Odluku o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana u kojoj stoji da će Ministarstvo obrane, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan 29., 30. i 31. listopada te 1. i 2. studenoga 2020. godine.



Također se u Odluci navodi kako će timovi koji čine izaslanstva ministarstava upaliti svijeće na grobovima poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i posjetiti obitelji poginulih čija su tijela ostala na bojištu, 29. i 30. listopada 2020. godine, a iznimno u županijama s velikim brojem groblja i prostorne raširenosti i ranije ili 28. listopada 2020. godine.

Temeljem iste te Odluke u točki III., navodi se kako će se svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata uskladiti prema protokolima Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske i obavljat će se na sljedećim mjestima:

– u Spomen parku kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ na gradskom
groblju Mirogoj u Zagrebu,
– kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu,
– na grobnici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana,
– kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu.

Kako se u spomenutoj Odluci ne navodi ni datum ni sat polaganja vijenaca i paljenja svijeća, naglašavamo još jednom kako Ministarstvo obrane ne odlučuje o datumu i satnici polaganja vijenaca i paljenja svijeća za Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatski sabor i Vlade Republike Hrvatske.

Neistinita je tvrdnja iz navedenog priopćenja kako je ostavljena samo mogućnost dogovora oko satnice za 30. listopada. Još jednom naglašavamo kako se u Odluci o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana ne navodi ni točan datum niti vrijeme polaganja vijenaca i paljenja svijeća Predsjednika Republike, Hrvatskoga Sabora i Vlade RH.

Kad već u Uredu predsjednika RH očito imaju puno vremena za smišljanje medijskih performansa i uvreda prema dužnosnicima Vlade, mogli su i navodnu namjeru za zajedničkim obilježavanjem pokazati i tako da su na vrijeme izravno kontaktirali urede državnih dužnosnika s kojima su željeli organizirati pojedini događaj”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI