Kandidat za grad Zagreb komentirao stanje: “Ovo je samo dokaz kako je zagrebački Stožer politički tijelo”

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pravi mali kaos je nastao unutar zagrebačkog Stožera. Naime, prije konferencije za medije Nacionalnog stožera, iz zagrebačkog su priopćili kako će se u sljedećem vremenskom periodu morati nositi maske i na otvorenom.

Nastala je pomutnja unutar Nacionalnog stožera na press konferenciji jer im nije bila jasna takva odluka. Potom je morala uskočiti i trenutačna gradonačelnica grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te je preuzela kontrolu nad zagrebačkim stožerom.

Sve je to iskoristio kandidat za gradonačelnika grada Zagreba Miroslav Škoro koji je putem svog Facebook profilu komentirao situaciju. Objavu prenosimo u cjelosti:

“MASKE NA OTVORENOM – MOZAK NA ZATVORENOM

Od početka pandemije koronavirusa uvjeravaju nas kako Nacionalni stožer civilne zaštite nije političko tijelo, već kako su to stručnjaci kojima je važna dobrobit građana. To se onda, vjerojatno, odnosi i na svaki drugi stožer civilne zaštite, bio on županijski, gradski ili kakav god već.
Današnji igrokaz u Zagrebu koji se, slučajno ili ne, dogodio na dan objave programa Domovinskog pokreta, demantira apolitičnost zagrebačkog stožera civilne zaštite. Naime, najprije rečeni stožer najavljuje nebuloznu mjeru obveznog nošenja maski na otvorenom, v.d. gradonačelnica Pavičić Vukičević navodno nema pojma o tome. Gospođa i inače nema pojma što se događalo sve ove godine dok je službovala kao zamjenica gradonačelnika.
Spektakularno, nakon samo nekoliko sati, na izvanrednoj konferenciji za medije, v.d. gradonačelnica suspendira mjeru obveznog nošenja i preuzima kontrolu nad stožerom. Znači li to, ipak, da stožeri nisu neovisna, nego uistinu politička tijela kojima se manipulira zbunjenim građanima?
Ako je to zaista tako, neka v.d. gradonačelnice smijeni odgovornu osobu. A ako nije, neka ne izvodi igrokaz sa živcima iscrpljenih građana! Mjere na otvorenom – mozak na zatvorenom!”
Facebook Comments



Loading...
DIJELI