Kandidatkinja za grad Zagreb objavila popis: Tri puta joj je donacije uplatio njen ured

Robert Anic/PIXSELL

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreb Vesna Škare Ožbolt objavila Izvješće o primljenim donacima za financiranje izborne promidžbe nakon prozivki od strane Davora Filipovića.

“U posljednje sam vrijeme izložena fabriciranom napadu HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba, Davora Filipovića, koji uporno plasira u javnost priče kako iza mene stoje veliki moćnici i postavlja pitanje tko su moji donatori, tvrdeći da iza mene stoji milijunska kampanja”, započela je Vesna Škare Ožbolt.

Kandidatkinja je također istaknula kako je dio kampanje platila svojim novcem te tvrdi kako iza nje ne stoji stranka, stranački novac, ni javna poduzeća niti strane organizacije.


Pozvala je HDZ-ov kandidata Davora Filipovića da predoči svoj trošak kampanje te koliko je osobno novca uložio.

Tvrtka Vesninog supruga tako joj je donirala 28.000,00 kuna jednokratno.Njen odvjetnički ured uputio je tri donacije: dvije po 20.000,00 tisuća kuna, te jednu od 10.000,00 kuna te je ukupno iz Vesninog odvjetničkog ureda uplaćeno 50.000,00  kuna, a zanimljivo je da iz istog ureda dolazi još jedna uplata, fizičke osobe, i to čini se upravo Vesnine vježbenice iz odvjetničkog ureda Lee Ivanković, u iznosu od 20.000,00 kuna.

Voditelj odjela za kvalitetu na sveučilištu Libertas, Marko Akmačić, koji je ujedno i član Vesninog užeg tima, uplatio je dvije donacije: jednu od 5.000,00 kuna te drugu od 7.000,00 kuna.

Iz dvije tvrtke Bosak Emyployment i Enicon Logistika, istog vlasnika Dejana Bosaka stigle su dvije uplate po 20.000 kuna.

Najpoznatiji donator i član njeno užeg tima o kojemu su mediji već pisali je Leo von Breithen Thurn, šef PR-a i odnosa sa Krunom (Buckinghamska palača) za Lady Colin Campbell u Velikoj Britaniji, koji je uplati 29.925,00 kuna.

Tvrtka SOLE-MARK  u vlasništvu Željka Markovića uplatila je 5.000,00 kuna.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI