KARAČIĆ: “Ukoliko se zabrani pozdrav ‘ZDS’, HOS mora maknuti obilježja sa grba”

screenshot youtube

Jučer se u Hrvatskom Saboru počelo raspravljati o tome da se Kaznenim zakonom predvidi zatvorska kazna za javnu uporabu ustaških, četničkih i fašističkih simbola.

Vodeći Hosovac Damir Markuš komentirao je moguću zabranu te rekao kako taj dodatak neće obuhvatiti i micanje pozdrava s njihovog grba.

Ove teme dotaknuo se i Davorin Karačić, poznat po zastupanju Marka Perkovića Thompsona:

“Ne vjerujem da će to proći, no ako bi se ta odluka ipak ozakonila, HOS bi sa grba morao micati pozdrav ‘za dom spremni’, ali to je najmanje što će se dogoditi. Jedina motivacija i cilj inicijatora Ognjena Krausa i Milorada Pupovca jest kriminalizacija Domovinskog rata, a do toga će, prođe li ovo, malo, pomalo i doći”, kaže Karačić.

“Vrlo je jednostavno. Ako znamo da su gotovo svi branitelji tijekom rata koristili ovaj pozdrav, a taj se pozdrav proglasi nezakonitim i zločinačkim, iz toga proizlazi da je cijeli Domovinski rat temeljen na pogrešnim i nezakonitim postavkama, a da su svi hrvatski branitelji – zločinci. Kriminalizacija rata im je primarna, sve ovo ostalo je samo folklor”, smatra zagrebački odvjetnik.



“Dok su se vodili postupci protiv Thompsona, Visoki sud je zauzeo stav da se ‘javni mir ne remeti, ako se sagledava kao izraz/simbol koji je potekao iz Domovinskog rata. Sasvim je nešto drugo ako netko digne ruku i kaže ‘živio Ante Pavelić’. Takva osoba mora znati da riskira…”, zaključuje Davorin Karačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI