KATARINA PEOVIĆ OTKRILA ŠTO STOJI IZA RASPADA KOALICIJE: ‘Njihovi članovi su podržavali moju borbu protiv crnog vraga’

Saborska zastupnica Radničke fronte (RF), Katarina Peović, gostovala je u emisiji RTL Direkt kod Zorana Šprajca gdje je komentirala raspad zeleno-lijeve koalicije.

“Bilo bi dobro da ljevica malo reflektira ovaj sukob koji odgovara neprijateljima. Potrebno nam je jedinstvo. Mislim da nije bilo mojih radikalnih izjava, dapače njihovi članovi podržavaju borbu protiv “crnog vraga” kada smo primjerice predlagali reformu porezne uprave”, kaže Peović.

“Jedan posto najbogatijih drži preko 40 posto štednje u Hrvatskoj i zato je naš prijedlog bio progresivno oporezivanje”, dodala je Peović.

Ustvrdila je kako je Možemo raskinuo suradnju s Radničkom frontom, a ne RF s njima. “Mi smo direktno demokratska stranka, nemamo predsjednika i o svemu glasamo skupštinski. Jako dugo smo čekali odgovor u Možemo, a logično je da je mene trebalo podržati kao kandidatkinju za gradonačelnicu Rijeke zbog mojih rezultata na parlamentarnim izborima”, tvrdi Peović.

“RF je za razgovor i dogovor, ali nikada ne za fotelje, pogotovo ne s jednom kompromitiranom strankom centra kao što je SDP. Umjesto da im dajete slamku spasa trebalo ih je poraziti i onda preuzeti tu ulogu kao što je uspjela Levica u Sloveniji”, kaže Peović.



Podsjetila je kako Možemo nije podržalo Anku Mrak-Taritaš kojoj je malo falilo da porazi Bandića.

Što se tiče Rijeke tvrdi da joj je žao što se Vojko Obersnel nije kandidirao da se “porazi njegova politika”. Kako kaže, u Rijeci je sve više okretanja desnici jer “SDP nije ništa uspio ponuditi radnicima”.

Podsjetila je da je Rijeka u Jugoslaviji imala drugi po visini BDP u državi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI